OGLASIO SE NAŠ REDITELJ Emir Kusturica SKRHAN ZBOG SMRTI MARADONE: "Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i često je prolazio kroz teške periode"

Dijego Armando Maradona je preminuo u 61. godini od posledica srčanog udara.

Kusturica i Maradona
Kusturica i Maradona, Foto: youtube/printscreen

Emir Kusturica, najbolji režiser sa prostora SFRJ, bio je veliki prijatelj sa danas preminulim Dijegom Maradonom. Proslavljeni režiser se oprostio od Maradone veoma emotivnim rečima.

Ko je po Vama najbolji fudbaler svih vremena?

Ukupan broj glasova: 115

  • Dijego Maradona: 53% (61)
  • Pele: 26% (30)
  • Kristijano Ronaldo: 3% (4)
  • Leo Mesi: 12% (14)
  • neko peti: 5% (6)

- To je bio čovek koji nije bio samo fudbaler. Štitio je sirotinju i borio se protiv nepravde. Jedan je od retkih među fudbalerima koji je imao čvrst politički stav i nije bio obična trkačka kokoš nego veliki sportista - poručio je Emir Kusturica, Maradonin dugogodišnji prijatelj.

U izjavi za ''Večernje novosti'', slavni režiser je pričao o smrti svog druga i saradnika na nekoliko projekata.

- Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i često je prolazio kroz teške periode. Patio se sa drogom, ali je umeo i to da reši tek povremeno, kao što je rešavao najteže situacije u fudbalu - ističe Kusturica.

BONUS VIDEO

Emir Kusturica je svojevremeno snimio dokumentarni film o Dijegu Maradoni, a fudbaler je bio gost i na koncertima srpskog umetnika.

- Nažalost, za jedan takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno. Biće bržih igrača, biće boljih golgetera ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voleti - zaključio je režiser.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi