Sergej Milinković Savić Mihailo Ristić Senol Guneš
EPA/Tolga Bozoglu
Sergej Milinković Savić Mihailo Ristić Senol Guneš

EPA/Tolga Bozoglu

Sergej Milinković Savić Mihailo Ristić Senol Guneš, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

KRAJ UTAKMICE - Sve je podsećalo na utakmicu sa Norveškom i sastav u kome smo izašli da igramo i razvoj na terenu ali ovoga puta nismo pobedili. Definitivno moramo naučiti da zatvaramo ovakve utakmice, makar to značilo da moramo dati 3 gola, šansi za to smo definitivno imali. Turska nije pokazala ništa specijalno, iskoristili su par trenutaka dekoncentracije i dali dva gola. Puno vremena za nalizu pred presudan meč protiv Škotske.

90+' Vlahović promašuje nemoguće u poslednjoj sekundi utakmice. Au, u poslednjih pet minuta smo mogli da damo pet golova. 

90+' Sjajno Kolarov iz slobodnog udarca ali Gunok siguran, od svega korner, Mladenović ga izvodi, velika gužva i na kraju ništa... Au kakva šansa, na drugoj strani seva kontra, ali Maksimović se vratio na vreme i sprečio poraz.

90' CRVENI ZA JILMAZA! Možda ga je zaslužio i ranije al na sudiji je da presudi. Sa druge strane, Srbija ima slobodan udarac na 18 metara od gola.

88' Igra se jako rastrzano, sevaju kontre i akcije na obe strane, duva promaja u odbranama. Peti gol na utakmici visi u vazduhu, ali bez kolosalnih šansi.

85' Lepa šansa za Mitrovića, neće ga danas, izlaktao se za poziciju i opalio po lopti sa 20ak metara ali golman Turske lepo brani. 

81' Tek što smo napisali prošlu rečenicu, sjajan napad Srbije koji je trajao dva minuta, imali smo šest igrača u 16 metara Turske. Na kraju Demirel vadi loptu sa gol linije, vlahović je pokušao glavom, posle je bilo još prilike za naše, na kraju faul u napadu i žuti za Mitrovića zbog prigovora. 

80' Srbija je stala da igra, Turska je opasnija. Lukić gubi loptu, ali srećom loš centaršut Jilmaza.

75' 2:2! Tufan. Kakva smušenost naše odbrane... Prvo je lopta pala na pet metara na koju niko nije krenuo, ona je zakačila Gudelja, ali je niko nije zagradio, pa loš šut iz daljine na koji natrčava Tufan i gura loptu Dmitroviću kroz noge. Nerešeno...

74' Stefan Mitrović izlazi iz igre a na teren će Gudelj. Takođe teren napušta Đuričić a umesto njega ulazi Vlahović. Verovatno ćemo sa ovim izmenama promeniti i sistem.

73' Još jedna lepa šansa za Tursku. Korner sa desne strane koji je izveo Under, Okaj je očešao loptu toliko da ona pređe na drugu stativu gde su je tri igrača Turske čekala ali niko nije uspeo da je zahvati.

69' Dmitrović spasava! Milenković loše reaguje na sredini terena, sevnula je kontra domaćina Under se našao na desetam metara sa desne strane, Kolarov je izašao u šut ali je na kraju Dmitrović morao da reaguje.

64' STATIVA! Nova propuštena prilika za Srbiju, posle kornera dugo se igralo na polju Turske reprezentacije, usledila je dubinska lopta za Mitorvića, koji je šmekerski prevario čuvara u samom prijemu lopte ali otišao suviše iskosa i pogodio stativu.

63' Velika šansa za Srbiju, morali su naši igrači bolje. Lepo su otvorili kontru, Lukić je izašao sam i malo iskosa na oglmana Turske ali umesto da šutirao pokušao je da doda i od svega samo korner za Srbiju.

60' Turska napada svim silama. Probudili su se. Kreću napadi u talasima, under je šutirao ali preslabo za našeg golmana. Možda je ovo prilika za neku brzu kontru naših igrača. 

56' Ispala je iz igre odbrana Srbije, Čakanoglu lepo šutira i pogađa mrežu. Dugo je trajao napad Turske, Karaman i Čakanoglu su odigrali dupli pas, drugi je ostao sam ispred Dmitrović i ovaj je bio nemoćan. 1:2

53' Sjajna akcija Mitrovića i Sergeja po desno strani, Milinković ipak za korak kratak. Još jedan korner od svega.

51' Još jedan korner za Srbiju. Turskoj je ušla voda u uši. Sačuvali smo posed ali ništa ozbiljnije nismo uradili.

49' MITROVIĆ! Sjajan penal uz desnu stativu, možda je lopta još zakačila stativu i zakotrljala se u mreži. Bravo Mitre! Bravo momci!

48' Penal za Srbiju! Au, kakva 3 minuta igre u drugom poluvremenu. Pola posla je uradio Đuričić, pretrčao 50 metara ušao u 16 metara, onda mu je uzeta lopta, natrčao je Sergej, sklonio loptu a Okaj je startovao nesmotreno. Velika šansa.

47' Sjajna šansa za Milenkovića, Kolarov je izveo korner a štoper Fiorentine je skočio nebom pod oblake sjajno zahvatio loptu glavom ali je lopta otišla tik preko prečke. Šteta!

46' Mladenović menja Ristića na levom beku. Korner u dvadesetom sekundu drugom poluvremena, golman Turske je promašio loptu i moglo je ovo možda biti i i opasnije po njih. 

POLUVREME - Turska je utakmicu počela sjajno, ali su onda napadi preko Sergeja davali nadu da to neće biti trend. I baš tako je i bilo, Srbija je iz jedne takve akcije stigla do gola, a posle toga uzela sve konce igre u ruke. Samo ovako da nastavimo i smeši nam se pobeda.

43' Burak Jilmaz ruši Lukića i dobija žuti karton. Burak izgleda baš nervozno.

40' Period u kome se ništa bitno ne dešava na terenu. Srbija igra mirnije i čeka opet neki momenar inspiracije od Sergeja ili Đuričića. Turska već malo jače kreće napred ali pokušava jako nepreciznim šutevima najčešće.

34' Da je sviran faul ovo bi bio crveni karton. Sjajno je Sergej uposlio Mitrovića, ovaj je imao samo jednog igrača odbraner ispred sebe, lopta je skakutala a Mitar je podmetnuo glavu, Demirel ga je u želji da izbije loptu potkačio po glavi, a Mitorvić je i dalje na zemlji.

28' Sjajna šansa za Ristića! Mogao je naš bek da upiše prvi gol na svoj konto posle prve asistencije. Lazović je centrirao iz prekida, Đuričić samo očešao loptu glavom a na drugoj stativi je bio Ristić sam kao duh, ali nije bilo koncentracije. Šteta.

26' Kladirim izlazi umesto Meraša, izgleda da je u pitanju povreda.

21' EVO GA! Turskoj stiže SMS! Sjajna akcija naših igrača koja je trajala dva minuta minimum. Krenula je dubinskom dijagonalom Kolarova, pa se onda Mitrović spetljao na drugoj stativi, lopta je opet stigla do SMS-a, koji je izbacio Ristića na levoj strani ovaj je idaelno centrairao a Sergej sjajno pogodio ugao gola. Srbija vodi 1:0.

19' Drugi korner za Srbiju, ali ništa specijalno se nije dogodilo ni iz njega.

15' Još jedna sumnjiva odluka. Kolarov je startovao na Ilmaza, dobija žuti karton a Turska slobodan udarac iz sjajne pozicije, sa 20 metara od gola. Čahanoglu je šutirao ali je pogodio samo živi zid.

10' Prvi korner za Srbiju, SMS je sjajno pronašao Lazovića koji je ušao u kazneni prostor Turske ali je na kraju samo izborio korner.

7' Težak prekršaj nad Filipom Đuričićem, ali bez žutog kartona! Čudan kriterijum na početku Bugarskog sudije.

4' Šut iz daljine Kalderima ali je Dmitrović na mestu.

1' Velika šansa za Tursku na samom početku utakmice. Maksimović je izgubio loptu na sredini terena. Karaman je bio u poziciji za šut ali je Milenković u poslednjem sekund uštao u duel i izborio korner.

MEČ JE POČEO!

Orlovi su izašli na zagrevanje.

Utakmica počinje u 20:45.

TURSKA: Gunok, Čelik, Demiran, Tekdemir, Ali Kaldırım, Ali Tufan, Jokuzlu, Under, Čalhganoglu, Karaman, Jilmaz

SRBIJA: Dmitrović, Kolarov, Milenković, S. Mitrović, Lazović, Maksimović, Lukić, Ristić, Milinković-Savić, Đuričić - Mitrović.

Meč sudi bugarski sudija Georgi Kabakov.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je u potpunosti promenio sastav koji je u nedelju uveče poražen kod kuće od Mađarske. Tumbaković večeras nije mogao da računa na Dušana Tadića, Luku Milivojevića, Emila Rockova, Marka Grujića, Strahinju Pavlovića, Aleksandra Kataija i Sašu Zdjelara. U tim se posle odrađene suspenzije vratio kapiten Aleksandar Kolarov, a među stative Marko Dmitrović. Turska ima dva, a Srbija bod, prošlog meseca su u Beogradu odigrali 0:0.

PROČITAJTE JOŠ: