OFK vladar Beograda: Trofej stanuje na Staroj Karaburmi (FOTO) (VIDEO)

Ž.V. | sport 2019-05-29 19:41:55 2019-05-29 19:41:55

„Romantičari“ u finalu bili bolji od novobeogradskih „majstora“ tokom izvođenja jedanaesteraca (4:2), a posle sadržajnih 90 minuta kojima su nedostajali samo golovi

Alo/Marko Metlaš

Voleji, makazice, uklizavanja... Borba bez straha, borba s namerom da se viteški savlada suparnik. Beše to borba neprestana, pod olovnim nebom iznad Brda, za trofej Kupa Beograda. Devedeset minuta borbe „romantičara“ i „majstora“ bez pobednika (0:0), odlučenog tek uz (ne)sreću na ruletu.

A majstori za penale bili su fudbaleri OFK Beograda. Svi koji su šutirali, uradili su to nepogrešivo, a njihov kapiten Vukašin Vraneš, junak, odbranio je dva udarca i učinio da trofej stoluje na Staroj Karaburmi. Kao nekad, u slavno vreme „romantičara“.

Uzbudljivo je bilo i pre tog poslednjeg čina finala Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda, koje je pobedniku uz pehar donelo i učešće u pretkolu Kupa Srbije u narednoj sezoni. Akcije, šutevi, šanse... Nekoliko onih „mrtvih“, u kojima golmanima obično nema spasa. Ali se Vraneš i Lazarević, kapiteni dva srpskoligaška tima, spasiše do presude jedanaestercima.

 

 

Više je na iskušenju bio Vukašin Vraneš, koji je umeo i da paradom iz TV-špica loptu otera od svog gola u korner. Ili da ne dozvoli Novobeograđanima da se obraduju na Banovom brdu tako što je zicer Svetličića pretvorio u propalu priliku.

„Samo za tebe znam, za tebe živim...“, odjekivala je stadionom Čukaričkog pesma „Plave unije“, navijača OFK Beograda. Dovoljno snažna da miljenike potera u napad na raskvašenom terenu. Ti napadi, a bilo je ih s obe strane, i u nastavku utakmice, nisu omogućili da se zatresu mreže do poslednjeg minuta sadržajne utakmice dva srpskoligaša, klubova slavne tradicije. Pobednika Kupa Beograda morali su da odluče penali.

 

OFK Beograd – Radnički (NB) 0:0 – 4:2

PENALI
J. Lazarević – Vraneš odbrana
1:0 Sredojević
1:1 Krneta
2:1 Janković
2:2 I. Jovanović
3:2 Šarčević
Janjić – Vraneš odbrana
4:2 Radojković
Stadion: FK Čukarički. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milan Stefanović.
OFK BEOGRAD: Vraneš, Iličić (od 72. Marković), Petošević, Sredojević, Ignjatović, Mirković, Šarčević, Nedeljković, Mitrović (od 90. Radojković), Janković, Pavlović (od 68. Milić).
RADNIČKI: M. Lazarević, Nikolić, Đuričić, Bašanović, Ostojić, J. Lazarević, Matejević, I. Jovanović, Janićijević (od 68. Popadić), P. Jovanović (od 84. Krneta), Svetličić (od 46. Janjić).

Bivši asovi, treneri, Milan Kalinić

Finalna utakmica Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda je privukla na Banovo brdo, shodno vremenskim neprilikama, solidan broj gledalaca. A među njima, među tih blizu hiljadu poklonika pre svega bg-fudbala, i bivše asove, trenere... I Milana Kalinića. Glumac i TV voditelj je, dabome, bodrio OFK Beograd, tj. brata Uroša, trenera „romantičara“.

 

Expand player
Pogledajte više