reprezentativci se spremaju za put ka Litvaniji
Alo/Konstantin Radulović
reprezentativci se spremaju za put ka Litvaniji

Alo/Konstantin Radulović

reprezentativci se spremaju za put ka Litvaniji, Foto: Alo/Konstantin Radulović

Reprezentacija Srbije igra šesti meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, protivnik je ekipa Litvanije. Naši igrači kreću put Baltika, a s njima su i dobro poznata lica Momčilo Vukotić i Tomislav Karadžić. 

PROČITAJTE JOŠ:

Između srpskih stativa se u pobedi na prijateljskom meču nad Paragvajem našao Predrag Rajković, koji je posle duže vremena dobio šansu da brani za reprezentaciju. 

Momčilo Vukotić i Tomislav Karadžić

Alo/Konstantin Radulović

Momčilo Vukotić i Tomislav Karadžić, Foto: Alo/Konstantin Radulović

"Očekuje nas jedna dobra utakmica sa dobro poznatim protivnikom, i to na teškoj veštačkoj podlozi. Svakako ćemo ići na pobedu, pa da se pripremamo za baraž u martu. Realno je da ćemo to igrati iako imamo matematičke šanse još uvek, ali pravimo taktiku za mart. Imamo kvalitet za Evropsko prvenstvo. Protiv Paragvaja je bila dobra priprema, dobra ekipa", smatra Rajković i dodaje kako se nada novoj prilici.

"U ekipi je dobra atmosfera, svi se lepo slažemo, upoznali smo se sa selektorom. Nas trojica se borimo za prvog golmana, a na Ljubiši Tumbakoviću je da odluči ko će dobiti šansu, ne znam ko će to biti protiv Litvanije. Ja se nadam da ću to biti ja", zaključuje golman naše selekcije.

Protiv Južnoamerikanaca je zaigrao i štoper Stefan Mitrović. Nada se još boljim partijama nego što je bila na toj utakmici.

"Maksimalno ozbiljno smo odradili meč sa Paragvajem, ušli smo u kontinuitet pobeda i nadamo se da ćemo to nastaviti u Litvaniji. Očekujemo tešku utakmicu, ali sa našim kvalitetom možemo do još jednog trijumfa. Očekujemo mnogo bolju igru nego sa Južnoamerikancima, pa da se pripremamo za taj baraž i da vratimo za propuštene šanse u ovim kvalifikacijama", objašnjava štoper srpske reprezentacije.

Nanizao je rezultate kakvi su nezapamćeni 12 godina, a onda potkačio jednog Novaka Đokovića

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 21:27 Uz osmeh je aludirao na Srbina i Švajcarca. Đoković, Medvedev, Foto: AP/Andy Wong Ruski teniser Danil Medvedev nastavio je sa sjajnim igrama u ovoj sezoni. Teniser iz Moskve će u šangaju u nedelju igrati svoje šesto uzastopno finale, ukupno deveto u 2019.

Meč Litvanije i Srbije igra se u ponedeljak od 20:45 časova.

BONUS VIDEO:

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja