Žoze Murinjo
EPA/Andy Rain
Žoze Murinjo

EPA/Andy Rain

Žoze Murinjo, Foto: EPA/Andy Rain

* Rođen je 1963. godine

* Murinjo je počeo kao igrač, ali pošto je bio nezadovoljan karijerom prebacio se u trenerske vode

* Portugalac će biti glavni analitičar derbija prvog kola Premijer lige koji igraju Čelsi i Mančester junajted

Nova sezona u Premijer ligi počela je očekivanom pobedom Liverpula protiv Noriča 4:1, ali to ipak nije glavna vest u Engleskoj. Čovek koji je izbio u prvi plan je Žoze Murinjo koji ima novi posao.

Liverpul brutalan na otvaranju Premijer lige! Odličnu utakmicu pokvarila povreda bitnog šrafa Klopove mašinerije! (FOTO + VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 09.08.2019. 23:08 Fudbaleri Liverpula sa 4:1 pobedili su Norič u prvoj utakmici nove sezone engleske Premijer lige. Mohamed Salah, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL * Liverpul 30 godina nije osvojio Premier ligu * Prošle sezone su bili drugi * Mančester siti brani titulu Čast da otvore novu sezonu u Premier lige pripala je fudbalerima Liverpula i Noriča, meč je odigran na "Enfildu", a domaćin je pitanje pobednika rešio već u prvom poluvremenu.

Murinjo se mesecima dovodi u vezu sa gotovo svakim većim klubom u Italiji, Engleskoj ili Španiji. Murinjov novi posao neče biti trenerski već će ga obavljati na "Skaj sportu". Portugalac se vraća, ali u ulozi analitičara koju je obavljao i prethodnih šest meseci.

On će biti glavni analitičar derbija prvog kola Premijer lige koji igraju Čelsi i Mančester junajted. A ko bi mogao to da uradi bolje od bivšeg trenera ova dva legendarna kluba. 

PROČITAJTE JOŠ:

Legendarni Portugalac nije završio možda tamo gde je želeo, ali će mu i ovaj posao sasvim sigurno prijati i odgovarati. 

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...