Njegoš Petrović
ALO!/Marko Metlaš
Njegoš Petrović

ALO!/Marko Metlaš

Njegoš Petrović, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Mudro zbori Njegoš Petrović (20), život ga je naučio. Odavno ne živi s majkom, ali je uz pomoć požrtvovanog oca dobio priliku da u Crvenoj zvezdi piše fudbalsku poeziju.

Vezni fudbaler iz Krupnja u zapadnoj Srbiji stigao je letos u Ljutice Bogdana iz Rada i kaže da mu je 2019. bila najznačajnija i najuspešnija godina.

- Životni san mi je bio da zaigram na „Marakani”. Ostvario sam ga i ne bih se bunio da celu karijeru ostanem u Zvezdi. Kada težite nečemu, zatim to i ostvarite, pa kako onda da ne budete srećni - kaže Njegoš Petrović za "Sport plus".

Pre nekoliko godina nisu cvetale ruže.

- Hvala mom ocu za podršku, zato što je verovao u mene i definitivno je on najzaslužniji za moj uspeh. Hvala i Zvezdinoj upravi. Odrasli smo bez majke, moja dva brata i ja. Roditelji su nam se razveli. Bilo je potrebno puno para za moja putovanja iz Krupnja do Beograda i nazad. Svakodnevno sam putovao oko osam sati. I tako više od četiri godine. Otac je imao malu platu, teško je bilo finansijski to izdržati. Samo tata i ja znamo koliko smo teških situacija prebrodili da bismo došli do ove situacije. Ni ja ni ćale nismo poklekli - otkriva Njegoš.

Njegoš Petrović

AP Darko Vojinovic

Njegoš Petrović, Foto: AP Darko Vojinovic

Osim oca, njega i braću je odgajila i baka.

- Bilo je momenata kada je novac morao da se pozajmljuje. Osim što je bilo teško psihički, bilo je teško i u finansijskom smislu. Uglavnom sam dolazio autobusom, jedino kada mogućnosti bi to dozvolile dolazili smo kolima, ali to je bilo ređe. ipak, hvala bogu, sve se isplatilo - dodaje Petrović.

Zvuči kao da je rano postao čovek.

- I pored svega sam uživao u detinjstvu, a savladavanje problema može da pomogne čoveku da brže sazri - zaključuje Njegoš Petrović.

I braća fudbaleri

Njegoš je ime dobio od kuma.

- Dvojica braće su, takođe, fudbaleri. Petar je 2003. godište i igra za Rad, a drugi je Vuk, 2004. godište, golman u Šapcu. Svi nekako guramo tu sportsku priču - ističe momak čija je vrednost na „transfermarktu” milion evra, a za koga su pojedini španski klubovi spremni da plate nekoliko puta veću sumu.

Kupim savete od Jugovića

U moru velikana koji su igrali na njegovoj poziciji u Crvenoj zvezdi izdvojio je jedno ime.

- Pamtim Vladimira Jugovića. Igramo na istoj poziciji. Imao sam priliku i da pričam s njim, pokupim nekoliko saveta. Njega bih izdvojio. Takođe i Sinišu Mihajlovića, kome želim brz oporavak. Od Mihe može mnogo da se nauči. Da bi ste uspeli u životu morate imati volju i želju, a on to pokazuje - poručuje mladi reprezentativac Srbije.