Saša Ilić
Alo/Vladimir Marković
Saša Ilić

Alo/Vladimir Marković

Saša Ilić, Foto: Alo/Vladimir Marković

Legenda Partizana i na kraju karijere tvrdi da bez fudbala neće moći. E sad, da li će u trenere ili funkcionere, ni sam trenutno ne zna. Sada uživa s porodicom, suprugom Tijanom i decom Nikšom i Nevom. I prilično je opušten, što se da zaključiti i kroz odgovore koje je dao u intervjuu za „Sportski žurnal“.

 Pročitajte još:

Crvena zvezda titula

ALO! V.Žarić

Crvena zvezda titula, Foto: ALO! V.Žarić

Ilić objašnjava kako se navikava „na civilstvo“...

- Nemam 67 pa da idem na pecanje, kupim novine, popijem kafu. Nema penzije! Trudiću se da što pre pronađem sebe. Ne mogu da zamislim dan bez fudbala, baviću se nečim što je usko vezano za fudbal. Završio sam školovanje za trenersku A licencu, kao profesionalni fudbaler nisam mogao da upišem PRO, ali hoću - kaže Ilić.

Ojadio kladionicu

Koji vam je najveći dobitak na kladionici?

- Ranković, Delibašić i ja smo na uplaćenih 2.000 dinara dobili 1.400.000. U slučaju da nije bilo bonusa, to znači da su pogodili fantastičnu kvotu 700.

Otvoreno i naglas razmišlja o crno-belima.

- Nije ovo Partizan kakvog želim! Bar ne u ovom trenutku. Svako od nas očekuje i nada se da će da bude bolji. Partizan može i mora mnogo bolje nego ove sezone.

Na pitanje da li bi voleo da vodi Partizan, odgovara:

- Imam ambiciju. Sad, kako, kad, na koji način... Najlakše je biti igrač, ako imaš dan - bog si. Inače, bio sam protiv svake uprave. Uvek! ljudi to znaju. Smatram da je to dobro? Znaš kad si dobar sa upravom? Kad sve funkcioniše kako treba. E tome treba da težimo. Kao kapiten štitio sam prava igrača.

Sada je Saletu lakše da odgovara na pitanja koja je izbegavao kao igrač. Jedno se odnosilo na to koje alkoholno piće preferira?

- Vinjak nikad nisam pio, iako to ne mogu ljudima da objasnim. A oni teraju: Saša vinjak. Samo pivo!

I na kraju - da li bi ponovo bio fudbaler?

- Šta bih drugo? Fudbaler ili pekar!