Novi Pazar
Fknovipazar.rs
Novi Pazar
Novi Pazar, Foto: Fknovipazar.rs

"U ponedeljak smo uputili zvaničan dopis i kritiku Zajednici Superligaša zbog nacionalističkih skandiranja na utakmici u Čačku, na koja su se oglušila sva službena lica, od delegata (Aleksandra Grdinića) do glavnog sudije (Igora Stojilkovića). U više navrata smo skrenuli pažnju delegatu na povike s tribina, na šta nam je odgovorio da ne može ništa da učini i da će se gledaoci smiriti", navodi se u sinoćnjem saopštenju pazarskog superligaša.

"Imali su obavezu da prekinu utakmicu, ali tek kad je predstavnik našeg kluba demonstrativno napustio klupu i izašao sa stadiona, delegat je dao instrukcije oficijalnom spikeru, koji je u 92. minutu pozvao publiku da 'fer i sportski navija, kao i do tog trenutka'", dodaju Novopazarci.

Borac je u devetom kolu Super lige Srbije u nedelju pobedio na svom terenu ekipu Novog Pazara sa 3:0, a čelnici gostujućeg tima ocenili su da je skandalozno da delegat i sudija dozvole da se utakmica igra u nesportskom ambijentu.

"Ostali su gluvi i slepi. Svakodnevnica je da se s tribina čuju povici "Srbija Srbima", "Pale mi se džamije", "Svaki Turčin zna, svaka bula zna, da je Obilić, srpski sin, zaklao Murata". Kad se slično dogodi u Novom Pazaru, prekidaju se utakmice, povlače se igrači s terena, naš klub bude kažnjen, a u novinama se pišu feljtoni o nacionalizmu. Kad se to dešava na drugim stadionima, svi ćute - delegati, sudije, Fudbalski savez Srbije i mediji", piše u saopštenju Novog Pazara.