Nemanja Matić
AP Photo/Dave Thompson
Nemanja Matić

AP Photo/Dave Thompson

Nemanja Matić, Foto: AP

* U englesku je došao 2009. kada je igrao za Čelsi u kom se nije dugo zadržao

* Otišao je na pozajmicu u Vitesa, pa ga je otkupila Benfika od Čelsija koja je potom prodala Matića upravo Abramovičevom klubu

* Potom se preselio kod Murinja u Mančester koji ga je i doveo u London

Srpski fudbaler, Nemanja Matić je poslednji igrač iz aktuelnog sastava Junajteda koji je osvojio Premijer ligu, on je to uradio sa Čelsijem 2017. godine.

On je bez dlake na jeziku pričao o problemima ekipe Ole Gunara Solskjera i jasno stavio do znanja šta je potrebno ekipi da bi se uključila u borbi za titulu!

"Titule vam donose kvalitet i iskustvo. Mi u ovoj ekipi imamo kvalitet i nikakvo iskustvo", počeo je vrlo otvoreno Matić. "Imamo pet ili šest TOP igrača, međutim oni su još mladi. Kao Rašford ili Antoni Marsijal. Pokazali su kvalitet na terenu, ali su premladi da bi vodili ovaj tim do trofeja. Grinvud, recimo... Veliki potencijal! Junajted ima projekat za njega. Moraće, međutim, da mu se da vremena. Jer on sa 17 godina ne može da igra kao sa 26 ili 27. Navijači u fudbalu uvek žele da vide rezultate, trofeje. Moraće ovoga puta da budu strpljiviji. Ubeđen sam da će ovi momci jednog dana vratiti Mančester tamo gde pripada".

Beše lepo dok je trajalo: Ivanović i Matić, Foto: Profimedia

 

Srpski vezista bio je kapiten na pripremnoj utakmici protiv Intera, a još uvek nije doneta odluka o kapitenskoj traci. Dobio je pohvale od Brajana Robsona, legende Mančester junajteda:

"Uvek je sjajno čuti kada vas takva legenda hvali. To mi mnogo znači. Pokušaću da vodim ove momke što bolje mogu. Posebno one što su na terenu ispred mene, oni moraju da slušaju. Ovde sam da im pomognem. Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam bio kapiten. I čast. Menadžer tek treba da donese odluku o kapitenu za narednu sezonu. Šta god da odluči biće u redu. Traka jeste važna, ali još je važnije da igramo dobar fudbal, da se borimo jedni za druge", zaključio je Nemanja Matić".

Sumirao je prošlu sezonu i otkrio je da ona dosta uticala na njega:

"Prošla sezona je bila bolna. Svaki put kada bih dolazio kući, gledao bih se u ogledalo i pitao šta sam mogao bolje da uradim. Naravno da nisam bio srećan. Neke utakmice sam dobro igrao, neke ne. To je fudbal. Ne možeš uvek biti na visokom nivou, ali sam siguran da će ove sezone biti bolje. Posle dve ili tri godine, napokon sam počeo predsezonu sa timom. Fizički se dobro osećam, tako da se nadam da ću pružiti partije koje se od mene očekujuJedan sam od najiskusnijih u timu i probaću da vodim te momke. Ovde sam da pomognem" - zaključio je Matić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Predsednik Ajntrahta kupuje pivo navijačima!