BUFON SMATRA DA NIJE AROGANTAN Ne vidi ništa loše u novoj ulozi u kojoj se našao

Prija mu i klupa.

Đanluiđi Bufon
Đanluiđi Bufon, Foto: EPA Alessandro Di Marco

Legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon izjavio je da je srećan što je osvojio 10. šampionsku titulu u Italiji i posebno naglasio da je ponosan jer je "položio sopstveni test" imajući u vidu da nije bio prvi čuvar mreže.

"Bilo mi je bitno da završimo ovu priču, u suprotnom bih imao osećaj da posao nije završen. Imao sam cilj da dođem do 10. skudeta, pošto su nam dva ukradena (Kalčopoli, prim. aut). Uspeo sam, nije bilo lako adaptirati se tako brzo”, izjavio je Bufon za Korijere delo Sport.

Đanluiđi Bufon
Đanluiđi Bufon, Foto: EPA/Andrea di Marco, Alessandro

Bufon je minule sezone bio Vojčehu Ščensnom, branio je samo na osam utakmica u Seriji A, dovoljno da sa ukupno 648 nastupa obori rekord Paola Maldinja.

"Raduje me taj rekord, a posebno sam ponosan jer sam testirao sebe pozicijom drugog golmana. Nikada nisam voleo arogantne ljude, a ovaj dugi boravak na klupi bio je test za mene da vidim da li sam i ja takav. Na sreću, dokazao sam sebi da nisam”, rekao je 42-godišnji čuvar mreže, koji se i dalje nada da će do kraja karijeri osvojiti Ligu šampiona, nakon tri izgubljena finala.

Za više sportskih informacija, posetite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi