Dragan Džajić i Svetozar Mijailović
FK Crvena zvezda
Dragan Džajić i Svetozar Mijailović

FK Crvena zvezda

Dragan Džajić i Svetozar Mijailović, Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić, direktor Crvene zvezde, nedavno je na treningu u Beleku pokazao da još ume da pimpluje loptu, kao nekada dok je igrao.

Njegove majstorije „uplašile“ su počasnog predsdnika crveno-belih Dragana Džajića i njegovog kolegu Svetozara Mijailovića, predsednika Zvezde, koji po sopstvenom priznanju nisu smeli da prihvatile njegovu ponudu za opkladu da mu lopta neće pasti na zemlju sve dok ne bude pimplovao čak 2.000 puta.

Mijailović: „Šalili smo se pre nekoliko dana sa Zvezdanom Terzićem jer nas je izazvao da se kladimo, tvrdio je da će pimplovati loptu 2.000 puta. Kada sam video kako to radi na treningu, nisam smeo da prihvatim opkladu.“

Džajić: Ja sam mislio da je Terza zaboravio kako se to radi, da nije u formi kao nekada. To je bilo neka naša šala. Inače, vreme nam je u Beleku baš ispunjeno. Dobro je to što na lokalnim TV stanicama uvek ima nekih prenosa fudbalskih utakmica. Baš pre neki smo Slobodan Govedarica, prvi čovek Grafičara, i ja uživali u duelu Čelsija i Lestera. Zato mi nije dosadno i čak ni kada sedim u sobi.“

Ali, Džaja i Toza nisu u Beleku da bi se zabavljali.

Džajić: „Gledam treninge i utakmice, pošto sam zbog toga došao. Ne radim ovde stvari koje radim kada odem na letovanje. Naravno, odemo i na kafu, bez obzira na to što mi preferiramo tursku kafu, a ovde se više služi onaj njihov čaj. Odličan je, pijem ga često u poslednje vreme, iako sam ranijih godina bio veliki ljubitelj kafe. To je novost kada je u pitanju moja dnevna rutina.“

Mijailović: „Ovo je idealna prilika da se bolje upoznam sa trenažnim procesom i ekipom. Moj dnevni prosek u Beogradu je od šest do šest i po kilometara hodanja, dok u Beleku, kada me posluže vremenski uslovi, bude i malo više.“
Zvezdine legende su oduševljene i bogatim izborom hrane.

Džajić: „Uvek sam voleo ribu i morske plodove. Ovde je istinski gastronomski raj. Cela naša ekspedicija je pre nekoliko dana bila na večeri i svi smo bili oduševljeni ribljim specijalitetima, mada je i u hotelu odlična ponuda hrane.“

Mijailović: „Imamo dosta mogućnosti, ali treba očuvati liniju. Iskreno, teško je da ne poklekneš pored mnogobrojnih specijaliteta koje naš hotel ima u ponudi. Meni je izuzetno bogat, pa nije lako odoleti slatkišima, iako nisu preporučljivi za naše godine“, kaže Mijailović.

Na ove reči Mijailovića, Džajić je ekspresno morao da replicira:

- Ali Toza ih ipak jede, iako nisu preporučljivi, mada ne pojede više od tri-četiri kolača - otkriva legendarni Džaja.