Napredak, Rad i Mladost nastavili odlične serije

Alo.rs/I. S. | sport 2021-04-24 17:14:37 2021-04-24 17:14:37

Bitke za opstanak će biti dramatične do poslednjeg kola.

Alo/Marko Metlaš

Posle 33. kola Superlige Srbije nije se ništa promenilo u borbi za opstanak, jer su svi klubovi koji su u opasnoj zoni ostvarili pobede. Danas su pobedili i Rad i Napredak i Voždovac i Javor. Tako je, dok sutra ne odigra svoj meč, ispod crte pao niški Radnički, kojeg čeka gostovanje u Surdulici.

Rad je apsolutni šampion finiša sezone. Da je ovako igrao od početka takmičarske godine kao u poslednjih šest kola, a ovo mu je peta pobeda, izašao bi u Evropu. Građevinari su na Banjici lako savladali nezainteresovanu Bačku, koja je i matematički ispala iz lige.

Novi gol za "građevinare" postigao je Andrija Kaluđerović iz penala, čime je nastavio trku sa Milanom Bojovićem za najboljeg strelca u istoriji Superlige. S obzirom na to da se i as Lučanaca danas upisao u strelce, ostao je isti odnos snaga na večnoj listi kao pre ovog kola: Bojović 77, Kaluđerović 76.

U sličnoj seriji kao Rad je i Mladost, koja je vezala pet uzastopnih pobeda! Peta je ostvarena danas u Lučanima protiv TSC-a – 2:1. Gosti iz Bačke Topole su vodili nakon prvog poluvremena golom Juga Stanojeva, ali sve se okrenulo u nastavku kada je TSC ostao sa igračem manje. Mladost je to iskoristila i napravila preokret kojim je skočila u gornji deo tabele.

Napredak je deklasirao indolentni Proleter u Kruševcu sa 5:0 i nanizao tako četvrtu pobedu u nizu, ali je i dalje u opasnoj zoni. Ako Radnički slavi sutra u Surdulici, ponovo će "čarapani" pasti ispod crte. Sjajnu utakmicu odigrao je Alen Melunović, koji je postigao het-trik.

Javor je imao lak zadatak pošto mu je u goste došla Mačva, koja je odavno izgubila sve realne šanse da se bori za opstanak. Ivanjičani su dva puta pogodili mrežu Šapčana, a još tri puta okvir gola – 2:0.

Očajna forma oborila je Voždovac ka ambisu, serija od četiri utakmice bez pobede je neočekivano dovela Zmajeve u situaciju da se bore za opstanak. Imali su Roganovi puleni jako težak zadatak protiv Čukaričkog, koji će definitivno ponovo igrati na evropskoj sceni i uspeli su da ga odrade onako kako su želeli – 2:1.

Semafor 33. kola Super lige:
Zlatibor – Novi Pazar 0:1 (Vlajković 55)
Subota:
Javor – Mačva 2:0
Mladost – TSC 2:1
Napredak – Proleter (NS) 5:0
Rad – OFK Bačka 3:0
Voždovac – Čukarički 2:1
Nedelja:
14,30: Radnik – Radnički (Niš)
14,30: Vojvodina – Metalac
17,00: Inđija – Crvena zvezda
19,30: Partizan – Spartak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Expand player
Pogledajte više