Ognjen Ožegović
Marko Đoković
Ognjen Ožegović

Marko Đoković

Ognjen Ožegović, Foto: Marko Đoković

Pozajmica Ognjena Ožegovića u Arsenalu iz Tule je i definitivno okončana!

Posle godinu dana boravka u Rusiji, napadač Partizana se vratio u Srbiju i kako trenutno stoje stvari, javiće se treneru Savi Miloševiću na početku priprema crno belih za novu takmičarsku sezonu.

To praktično znači da Arsenal nije iskoristio otkupnu klauzulu u ugovoru o pozajmici dva kluba, po kojoj je bilo propisano da Rusi ukoliko žele da zadrže Ožegovića, moraju da isplate osvajaču Kupa Srbije okruglo milion evra obeštećenja, od čega bi procenat imao i Čukarički.

Ćavi u dresu Al Sada

Profimedia

 

Pomenuti dogovor je bio preciziran tako da su Rusi bili ti koji su "držali nož i pogaču", jer je od njihovog stava u vezi sa fudbalerom i zavisio eventualni transfer. Kako Ožegović nije imao veliku minutažu u proteklih godinu dana, Arsenal je odustao od kupovine, pa se igrač po okončanju sezone u Rusiji vratio u prestonicu Srbije.

- Ožegović je završio pozajmicu u Arsenalu iz Tule, neće ostati u Rusiji. Vratio se u Srbiju i javiće se na početak priprema Partizana, jer ima važeći ugovor, i pokušati da se izbori za svoj status.- jasan je menadžer igrača, Radojica Božović.

Ožegović je u protekloj sezoni odigrao 11 mečeva za Arsenal iz Tule u Premijer Ligi i Kupu Rusije, postigao je jedan gol i upisao asistenciju. Ugovor sa Partizanom ga vezuje do 30. juna 2022. godine.