Roman Abramovič
Profimedia
Roman Abramovič

Profimedia

Roman Abramovič, Foto: Profimedia

Bivša stjuardesa sa stalnom adresom u Londonu, koja se udala za ruskog tajkuna 1991., otkrila je za rusko izdanje magazina Tatler kako je danas duboko religiozna.

Pročitajte još:

Zahvaljujući brakorazvodnoj nagodbi i danas uživa u luksuzu, putuje svetom i trudi se da sačuva privatni život od javnosti.

Idealan razvod

Ona i Roman su se razveli 2007. godine, pri čemu je njihov dogovor koji su tom prilikom postigli strogo čuvana tajna. Oni nisu rekli nijednu ružnu reč jedno o drugom u javnosti od razvoda. Navodno su ostali u prijateljskim odnosima. Njihovo petoro dece sjajno se slaže sa dvoje koje je Roman dobio u trećem braku s Dašom Žukovom, od koje se u međuvremenu takođe razveo.

"Sva Romanova deca su u prijateljskim odnosima i često provode vreme zajedno i s ocem. Ako to ne vidimo, to je zato što Irina nema potrebu da demonstrira idealan život celom svetu i Instagram", priča izvor.

Irina i Roman Abramovič

Profimedia

Irina i Roman Abramovič, Foto: Profimedia

Irina je neprestano na meti novinara, ističe se u intervjuu, ali ona je do sada uspevala da izbegne bilo kakve izjave za medije, ističući da nije zainteresovana da bude bivša žena vlasnika Čelsija, budući da ima novi i ne manje uzbudljiv život.

Sada je pak navela da joj je bilo zadovoljstvo da priča o svojoj deci i otkrila je čime se oni bave.

Pročitajte još:

"Arkadij (25) vodi uspešan biznis. Ana (26) treba da diplomira filozofiju na univerzitetu Kolumbija, Sofija (21) je diplomirala konjarstvo u Londonu, Irina (17) završava koledž i planira da upiše zoologiju, dok Ilja (16) ide u srednju školu u Londonu", navela je Irina.

Svoj zajednički život sa Romanom, Irina Abramovič je uporedila sa "zlatnim kavezom", budući da su stalno bili u pratnji telohranitelja koji su ranije radili u ruskoj i britanskoj tajnoj službi.

Dodala je da, iako se možda sada manje pojavljuje na javnim događajima, često se može videti u crkvi, na izložbi, u muzeju ili u pozorištu.

Dok njen bivši muž sada ima izraelski pasoš i interesuje ga potraga za svojim jevrejskim korenima, Irina je našla svoj mir u pravoslavlju.

"Sakupljam vizantijske i ruske ikone", kaže ona.

Takođe je istakla da joj je nedavno putovanje u Peru bilo jedno od najdražih u životu, budući da se tamo susrela sa neverovatnim miksom civilizacija, iza kojih su većinom ostali samo nemi spomenici.

Život pre Romana i sa njim

Irina je odrastala u siromaštvu za vreme Sovjeta, a njen otac je umro kada je ona imala samo dve godine.

Zajednički život Romana i nje mogao se porediti sa životom u zlatnom kavezu sa obezbeđenjem koje je radilo za ruske i britanske obaveštajce.

Danas, umesto izlazaka u javnost, Irina preferira okupljanja i žurke u svojoj kući, a kada izlazi onda je to uglavnom crkva, pozorište ili muzej.

Putujući svetom kaže da nastavlja avanturu koju je počela sa svojim mužem na jahtama i skupim brodovima, ali je to danas nekako drugačije.

Inspirisana je ljudima koje upoznaje, kulturama i svima razlikama između njih i sebe.

Ona je na pitanja novinara zašto na Instagramu ne eksponira svoj život, odgovorila jednostavno.

- Ne razumem zašto većinu ljudi zanima i najsitniji detalj mog života. Nije važno za druge šta sam obukla, gde jedem i ko su moji prijatelji - objasnila je Irina.