Kristal Palas - Arsenal
(Tess Derry/PA via AP)
Kristal Palas - Arsenal

(Tess Derry/PA via AP)

Kristal Palas - Arsenal, Foto: (Tess Derry/PA via AP)

1. Ukidanje planova za Superligu Evrope

UEFA će posle pandemije sigurno sačuvati bar još 10 godina format takmičenja u Ligi šampiona, jer će veliki klubovi makar privremeno odustati od ideje stavranja zatvorenog takmičenja po ugledu na košarkašku Evroligu.

2. Ukidanje Mondijala u Kataru.

Englezi tvrde da je to najveća glupost, pustinja zimi i Mondijal usred sezone šampionata. Navodi se da će posle pomeranja EURO 2020 za 2021, biti mesta da se pomeri i SP, kao i da se oduzme Kataru. Amerika, kao i razvijene evropske zemlje, bez problema u leto 2023. mogu da sa postojećom infrastrukturom organizuju turnir, tvrdi "Mejl". U vezi sa planetarnim šampionatom, Englezi se nadaju da će biti odbačena užasna ideja od SP sa 48 timova, od 2026. Jer, to bi praktično bila smrt reprezentativnog fudbala, mnogo beznačajnih mečeva i timova koji nemaju kvalitet za završni turnir.

3. Cene ulaznica će biti manje

Cene ulaznica će morati da budu ograničene na stadionima, jer svet čeka velika recesija. To će se posebno odraziti na srednju klasu, oni neće imati dovoljno novca za skupocene ulaznice u najjačim ligama.

4. Promene u engleskim kupovima

Englezi žele da se ukine Liga kup koji ne služi ničemu, samo jede termine, ovo takmičenje postoji jedino još u Francuskoj od liga petice, a ne znači ništa jer oni najbolji izvode rezervne timove. I FA kup će morati da pretrpi promene, ukidanje ponovljenih mečeva nakon remija, makar posle uvodnih kola kupa je želja većine, jer mali klubovi dele prihod sa velikanima, ali problem je što malo njih preživi posle trećeg kola...

5. Liverpulu da pripadne titula bez obzira na sve

Čak i ako pandemija potraje, bilo bi zaista ludilo da se timu koji ima 25 bodova prednosti i savršenu ligašku sezonu uskrati titula.