Žoze Murinjo (Totenhem)
EPA-EFE/Stu Forster
Žoze Murinjo (Totenhem)

EPA-EFE/Stu Forster

Žoze Murinjo (Totenhem), Foto: EPA-EFE/Stu Forster

Uživajte i zaradite uz najveće koeficijente na planeti u Mozzartu...

Duel dana je okršaj Karamela i Pevaca. Za oba tima je to verovatno poslednja prilika da ostanu u trci za mestom koje vodi u Ligu šampiona, jer bi poraženi i definitvno mogao da se oprosti od te ambicije ove sezone. Totenhem ima bod i utakmicu više, a šest koraka je daleko od četvrte pozicije, mada nije u sjajnoj formi, baš kao i njegov domaćin. Kvalitet je na strani gostiju iz Londona, a Everton pride ima velikih problema s povredama, nedostajaće mu nekolicina igrača iz startne postave, s tim da je nastup prve zvezde Kalverta–Luina pod znakom pitanja. Poslednji dvoboj ovih rivala viđen je u osmini finala FA kupa, i bio je to pravi spektakl, budući da je konačan rezultat bio 5:4 za današnjeg domaćina.

Iza Doga je krizni momenat. Posle dva duela bez pobede Lil je na poslednje dve utakmice zabeležio pobede bez primiljenog gola, a jednu od njih upisao je na gostovanju braniocu titule i prvom favoritu takmičenja PSŽ-u. Večeras Lil ima posla sa Monpeljeom, koji je na osmom mestu zahvaljujući seriji od čak 10 ligaških utakmica bez poraza, a ukupno 13 posmatrajući sva takmičenja. Istina, većinom je remizirao, ali baš i to treba da plaši Doge, koje interesuje samo pobeda kako bi uadržale prvo mesto i nastavile ka peharu prvaka. U poslednja dva međusobna duela viđeno je ukupno osam pogodaka, s tim da je Lil svaki put slavio.

Bešiktašu se, usled mnogobrojnih kikseva Fenerbahčea i Galatasaraja, otvorio put ka osvajanju titule. Polako se ulazi u finiš sezone u Turskoj i Orlovi imaju sve suženiji prostor za kikseve. Trenutno su četiri boda ispred drugoplasiranog Fenera, uz utakmicu manje, pa bih ih potencijalni uspeh protiv Ankaragudžua stavio u veoma prijatnu situaciju. Gost se bori za opstanak, stacioniran je na tri boda od zone ispadanja i poslednje vreme beleži dobre rezultate. Na tri protekla susreta je sakupio sedam bodova i to je dovoljna opomena za Bešiktaš.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.