Roberto Manćini i Siniša Mihajlović
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
Roberto Manćini i Siniša Mihajlović

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Roberto Manćini i Siniša Mihajlović, Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Bolonja Seriju A nastavlja sutra protiv lidera Intera.

U dresu tima iz Milana deo karijere proveo je Siniša Mihajlović.

On je pred duel sa bivšim klubom pričao o Robertu Sorijanu, jedinom igraču Bolonje koji je dobio poziv za martovske izazove Azura.

Problem je, po Siniši, što mu selektor italije Roberto Manćini na utakmicama protiv Severne Irske, Bugarske i Litvanije nije pružio ni sekund, čak nije bio ni na klupi.

- To što je Sorijano bio sve tri utakmice na tribinama zasmetalo je možda čak više meni nego njemu. Neko ko se pokaže kao najbolji vezni fudbaler Italije (devet golova i šest asistencija ove sezone) ne može da provede tri utakmice van protokola dok su pojedinci koji imaju dve utakmice u nogama ispred njega. Italija je igrala sa Severnom Irskom, Bugarskom i Litvanijom i protiv takvih rivala Sorijano je morao da dobije makar 15 minuta, da ima bilo kakav povod za zadovoljstvo. Umesto toga - ništa. Svaki fudbaler koji je pozvan zaslužuje makar simboličnu šansu - rekao je Mihajlović kritikujući prijatelja koga poznaje 25 godina.

Naveo je da nema problem da dugogodišnjem prijatelju i nekadašnjem saigraču iznese zamerke.

- Ukoliko Roberto nije pokazao da zaslužuje minute mogao je makar da se nađe na klupi. Da sam bio na mestu Sorijana vratio bih se kući, uz svo poštovanje Manćinija i reprezentacije. Još nisam rekao Manćiniju svoj stav, ali nemam problema s njim. Kažem to sada i ne kajem se. Način na koji se odnosio prema njemu... Bilo bi bolje da ga nije pozvao i da je Sorijano ostao da trenira sa nama0.

PROČITAJTE JOŠ: