Bezumlje na delu: Navijači Zemuna u rušilačkom naletu
butasport, youtube
Bezumlje na delu: Navijači Zemuna u rušilačkom naletu

butasport, youtube

Bezumlje na delu: Navijači Zemuna u rušilačkom naletu, Foto: butasport, youtube

Gostujući navijači “Taurunum bojs”, njih oko 300, sa zakašnjenjem od 15 minuta stigli su na Omladinski stadion. Umesto da zakače zastave ili zapevaju pesmu, oni su pretrčali istočnu tribinu, stigli do severnog dela stadiona, gde se obično nalaze najvatrenije pristalice OFK Beograda, i bakljama se sukobili sa „blu junionom“. Epilog su četiri povređena redara, koji su, iako izloženi atacima huligana sa obe strane, sprečili još veći haos.

Zid ćutanja nadležnih

Tokom dana, redakcija „Alo!“ pokušavala je da stupi u kontakt sa čelnicima zemunskog prvoligaša, ali odgovor na pozive nismo dobili. Takođe, objašnjenje smo potražili i od Branka Stojakovića, direktora Prve lige Srbije, koji prvo nije želeo da odgovori na poziv, a nešto kasnije je isključio mobilni telefon.

- Dugujem veliku zahvalnost redarskoj službi, pripadnicima obezbeđenja i malobrojnim policajcima koji su sprečili da neko izgubi glavu. Što se tiče organizacije, OFK Beograd je uradio sve da do incidenta ne dođe i kategorički odbijam krivicu za propuste - rekao je za „Alo!“Aleksandar Pivić, generalni sekretar OFK Beograda.

Neverovatno je da po statutu Prve lige Srbije mečevi ovog ranga ne mogu da dobiju epitet utakmice visokog rizika, bez obzira na potencijalne pretnje.

- Boravio sam u policijskoj stanici Palilula tri dana pre meča i tražio prisustvo većeg broja pripadnika organa reda, a došlo je njih dvedesetak. Istog dana sam upozoravao i na istorijat sukoba ove dve navijačke grupe. Čak sam i pre utakmice javio da je tačno 220 navijača Zemuna krenulo vozom, a ostatak automobilima. Sve to u saradnji sa ljudima iz FK Zemun, koji su takođe učinili sve da do incidenta ne dođe - jasno je objasnio Pivić.

Kako “Alo!” saznaje, policija je u skladu sa bezbednosnom procenom odlučila da broj angažovanih policijskih službenika u održavanju javnog reda i mira u ovom slučaju bude 45.

Za utakmice kluba sa Stare Karaburme ove sezone obično se angažuje 25 redara, ali je za ovaj meč njihov broj utrostručen.

Huligani

butasport, youtube

Huligani, Foto: butasport, youtube

 

Decenije ogromne mržnje

Najžešći sukobi pripadnika navijačkih grupa Zemuna i OFK Beograda vezuju se za period između 2006. i 2012. godine. Sveže je sećanje na tuču na trgu u Zemunu. Najpoznatiji sukob ovih grupa je čak zabeležen okom kamere. Po ugledu na istočnoevropske huligane, pripadnici ove dve navijačke grupe su se tukli 30 na 30, i to nasred njive.

Save

Komentari (2)

majo

31.10.2016 07:33

Hapsi Bagru i svima po 10 godina

tamni

31.10.2016 09:28

Znaci ne da huligana ima u Novom Pazaru nego i u Beogradu..To je Srbija