Marko Grujić
AP/Pool
Marko Grujić

AP/Pool

Marko Grujić, Foto: AP/Pool

Marko Grujić je i ovog leta bio najtraženiji srpski fudbaler. Na Liverpulova vrata kucalo je desetak klubova iz elitnih liga i nebrojeno onih iz manjih, a u minut do 12 dobio ga je Porto.

Srpski vezista u razgovoru za „Alo!“ objašnjava kako je završio na pozajmici u šampionu Portugala.

Mane najskuplji, Gruja deveti

O Grujićevoj karijeri odnedavno brine agencija „Arena 11“. Vodi je Gerd fon Bruh, bivši trener Menhengladbaha. Najskuplju klijent je Mane (120 miliona evra), dok je Grujić na devetom mestu po vrednosti (14,5 miliona), a tu su i Ter Štegen, Pantović, Veljković...

- Preporučili su mi je Ibišević i Lovren. Veliki smo prijatelji i nije bilo razloga za nepoverenje - kaže Marko.

- Želeo sam u stabilan, ambiciozan klub koji igra u Ligi šampiona, a Porto je upravo to. Dok sam u Kopenhagenu s reprezentacijom čekao let za Oslo, utanačeni su svi detalji sa „zmajevima” - priča Grujić.

U portugalskim medijima napominje se da je protivkandidat bio Sami Kedira?

- Ne znam detalje, ali sam upoznat sa rasporedom. Odmah posle pauze sledi derbi sa Sportingom, pa iskušenja u Ligi šampiona - Siti, Marselj i Olimpijakos! Verujem da ću se izboriti za mesto kod trenera Serža Konseisaoa i doprineti uspesima.

Promena menadžerske agencije najavila je povoljnije vetrove, broj klubova zainteresovanih za tebe rastao je iz dana u dan?

- Verder, čiji je trener Kofelt veliki Klopov prijatelj, dugo je bio u priči, ali tamo nisam video perspektivu.

Herta nije bila spremna da te otkupi, Leverkuzen nije mogao da stvori mesto, pominjan je i Menhengladbah?

Pamte Drulovića

Za razliku od Benfike, Porto u prošlosti nije imao mnogo srpskih fudbalera. Najdublji trag je sjajnim igrama, trofejima, golovima i asistencijama za Žardela ostavio Ljubinko Drulović. Dres „zmajeva“ nosili su još Milan Stepanov i golmani Petar Borota i Ivica Kralj.

- Borusija je bila realna opcija. Lazaro i Embolo su mi ispričali hvalospeve o treneru Rozeu. Ovaj pokušaj nije dao rezultat, jer nisu uspeli da prodaju trenutno povređenog Zakariju, ali verujem da ću jednog dana sarađivati sa Rozeom.

PSV je bio poslednja varijanta?

- Sve dok u igru nije ušao Porto. Ubeđen sam da je pravi izbor, a i Portugalcima se žurilo kako bi uspeli da me registruju za Ligu šampiona, što su na kraju i uspeli. Sada sam fokusiran na reprezentaciju. Važno je da sam u dobroj formi, pošto sam imao određenu minutažu u Liverpulu - zaključio je Marko Grujić.

PROČITAJTE JOŠ: