Mohamed Salah, Bruno Fernandeš
EPA-EFE/Phil Noble
Mohamed Salah, Bruno Fernandeš

EPA-EFE/Phil Noble

Mohamed Salah, Bruno Fernandeš, Foto: EPA-EFE/Phil Noble

Igrao se najveći derbi engleskog fudbala, a pobednik meča Livepul - Mančester Junajted (0:0) je zapravoi Mančester Siti. Do prošlog meseca otpisano Građani su se na velika vrata vratili u trku za titulu, pre svega zahvaljujući crnoj seriji Liverpula.

Izabranici Jirgena Klopa su remijem produžili niz nepobedivosti kod kuće, prekinuli jedan rekord i nastavili drugi negativni učinak. Prvi put posle 42 meča Liverpul nije uspeo da postigne pogodak na domaćem terenu. Liverpul je nastavio niz nepobedivosti na 68 domaćih mečeva u engleskoj eliti, ali mu je ovo treća utakmica bez gola u nizu i četvrti uzastopni duel na kom nije slavio.

Tim sa “Enfilda” je remizirao protiv Njukasla (0:0), izgubio u Sautemptonu (0:1), a onda još jednu nulu upisao protiv Junajteda. Od marta 2005. godine Liverpulu se nije desilo da tri meča u nizu ne postigne ni pogodak, a samo dva šampiona u istoriji Premijer lige su uspela da zabeleže takav niz – Arsenal u sezoni 1998/1999 i Lester u sezoni 2016/2017.

Liverpul je trenutno četvrti tim sa 34 boda, ima tri manje od prvoplasiranih "crvenih đavola". Jedan bod više od tima sa Enfilda imaju Mančester Siti i Lester, a "građani" imaju i meč manje, pa su pravo niotkuda postali glavni kandidati za osvajanje pehara.

Bonus video: