Mladen Krstajić
AP
Mladen Krstajić

AP

Mladen Krstajić, Foto: AP

Osvajanje prvog mesta u grupi C četvrte divizije Lige nacija označeno je kao prioritet za selekciju Srbije i u tu svrhu predstojeća dva meča protiv selekcija Crne Gore (17. novembar) i Litvanije (21.novembar) sa sobom nose ogroman pritisak. Onaj s kojim će igrači selektora Mladena Krstajića morati da se nose pred domaćom publikom, ali u znatno oslabljenim sastavu.

Jer, pored mladog stručnjaka, povrede su te koje će diktirati izgled tima za ova dva okršaja.

Spremam se za penziju

Kapiten nacionalnog tima Aleksandar Kolarov je propustio prethodno okupljanje reprezentacije, na kojima su Orlovi pokazali boljitak u igri. Upravo zbog toga, prvotimac Rome je upitan da li se plaši za svoje mesto u timu.

- Istina je da smo odigrali dobre dve utakmice i trebalo je da ostvarimo pobedu i u Bukureštu. Milan Rodić je odigrao dobro, tu je i Filip Kostić, koji je po mom mišljenju bek i ne znam zašto u Nemačkoj ne igra to - rekao je Kolarov, a Krstajić otklonio dilemu: - Rodić je odigrao dobro, ali ima dva kartona znog čega nije s nama. Kolarov je naš kapiten, jako je važan za ekipu i sigurno će igrati u sunotu.

 

- Imamo problema s povređenim igračima, zbog čega se nisu svi pojavili juče u našem sportskom centru u Staroj Pazovi. Za sada, sigurno je da ne možemo da računamo na Sergeja Milinkovića-Savića, koji ima problema s zadnjom ložom, a pod znakom pitanja su Ljubomir Fejsa, Filip Kostić i golman Marko Dmitrović. Zato smo odlučili da pozovemo Nikolu Vasiljevića iz Radnika, odnosno Danijela Aleksića iz Turske - kaže Mladen Krstajić i nastavlja:

- Svi znamo koliko su nam ove utakmice važne, ali tako je od kad smo počeli ovaj zajednički zadatak. Uvek je prva utakmica najvažnija, a nama je to meč protiv Crne Gore u subotu. Spremni smo i nadamo se dobrom rezultatu.

Dva gola Pavkova Liverpulu velika stvar

Zbog dva postignuta gola Liverpulu Milan Pavkov je u centru fudbalske pažnje u Srbiji, zbog čega ima mnogo onih koji smatraju da je mogao naknadno da bude uvršten na spisak.

- Pratimo sve igrače, a najbolji pokazatelj je poziv Danujelu Aleksiću. Što se Pavkova tiče, on nije igrač koji nam nije zanimljiv, ali u fudbalu treba da se ponavljate i da postoji kontinuitet. Zato samo neka nastavi tako da radi, a dati dva gola Liverpulu je velika stvar i ta pobeda Zvezde predstavlja značajnu stbar za srpski fudbal - rekao je Krstajić.

Iako povrede stvaraju mnogo problema, Mladen Krstajić uverava da neće biti promene formacije.

- Nećemo menjati naš stil. Igračemi isto kao pto smo to radili do sada. Crna Gora je odlična ekipa, puna sjajnih pojedinaca, koju mi jako poštujemo. Ipak, mislim da će oni igrati onoliko koliko im mi dozvolimo. Atmosfera u ekipi je dobra, ali još nije vreme za šalu. Nje će biti kad obavimo zadatak koji smo sebi zacrtali i budemo prvi u grupi - kaže Krstajić.