tuča u Hrvatskoj
Youtube printscreen
tuča u Hrvatskoj

Youtube printscreen

tuča u Hrvatskoj, Foto: Youtube printscreen

Ozbiljan skandal se odigrao na utakmici polufinala fudbalskog kupa hrvatske između Osjeka i Rijeke. Naime, ofanzivni vezista Osijeka Eros Grezda, koji je rođen u Đakovici, udario je šakom u glavu Antonija Mirka Čolaka posle utakmice. Zbog tog postupka mu sada preti višegodišnja kazna van fudbala.

Sve je eskaliralo kada su Osječani bili ogorčeni suđenjem Igora Pajača, nakon što su ispustili čak dva gola prednosti i izgubili 3:2.

"Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pozornosti, a posebno u kontekstu svega onoga što je prethodno događalo na terenu za vreme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportisti oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na travi da istrpimo nepravdu i ostati mirni, a posebno kada te uz sve to netko vređa i omalovažava", počeo je Grezda, a prenosi Indeks.

Objasnio je kako je došlo do incidenta.

"Kada je pritom još i reč o grubom vređanju na ličnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovek, prvenstveno, ali i kao sportista posebno osetljiv. Toga je bilo još tokom same utakmice, a provokacije su usledile i po završetku. Dok sam se sa svojim saigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Sve vreme sam bio sam suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovde i poslednje što zaslužujem je da me netko omalovažava i vređa na nacionalnoj osnovi. Zato ću u skladu s tim poduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled", zaključio je.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Eros Grezda (@erosgrezda) on Jul 3, 2017 at 4:21am PDT

Grezda je karijeru počeo u mlađim selekcijama Prištine, bio je u Rabotničkom, a onda u zagrebačkom Dinamu i Sloveniji.

Profesionalne korake napravio je u Alumuniju, a onda se vratio u Zagreb igrajući za Lokomotivu, potom je prešao u Osijek, onda i u Rendžers iz Glazgova, da bi se ove zime vratio u Osijek.

Od 2017. godine je član reprezentacije Albanije.

Komentari (1)

Goga

01.06.2020 22:01

Srbi imaju besplatnu propagandu sa pokazivanjem orla, to je naš dvoglavi orao! A možda i ruski, crnogorski...