Piksi
Vladimir Marković
Piksi

Vladimir Marković

Piksi, Foto: Vladimir Marković

Bliži se prva utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a selektor se još uvek čeka. Delovalo je da je Dragan Stojković Piksi već završen posao. Istina, jeste nekadašnji fudbaler Crvene zvezde pristao da preuzme kormilo "orlova", ali ne zavisi sve samo od njega, pa ni od Fudbalskog saveza Srbije.

Da li FSS treba da čeka Piksija?

 

Kako piše "Informer", Kinezi prave problem Piksiju. Delovalo je da će dobiti čiste papire, ali to još uvek nije bio slučaj.

- Kinezi sad namerno buše Piksija. Svesni su da se njemu i Fudbalskom savezu Srbije žuri, jer su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo pred vratima. Kivni su na Piksija što nije želeo ranije da pristane na raskid ugovora, a u međuvremenu je odbio i da ponovo sedne na klupu Gvangdžoua. U obe varijante bi pomogao klubu da smanji troškove -a rečeno je izvoru pomenutog lista.

Iako Stojković više nije trener Gvangdžua on je po dogovoru sa klubom nastavio da prima platu koja bruto iznosi oko 6.000.000 evra.

Dragan Stojković Piksi

Blic/Marko Metlaš

Dragan Stojković Piksi, Foto: Blic/Marko Metlaš

 - Gvangdžou trenutno ne želi da mu isplati ni polovinu tog novca, a Piksi navodno neće da pristane na manje i oko toga se lome koplja - dodaje isti izvor uz poruku da su čelnici FSS u pripravnosti da se dogovore sa Piksijem čim se situacija reši.

FSS polako gubi strpljenje pa je odlučio da odredi rok, koji je 21. februar.

- Baš su u petak najviši čelnici FSS obavili telefonske konsultacije i konstatovali su da je kraj sledeće nedelje poslednji rok do kog mogu da čekaju Piksija. Već su dva puta prolongirali izbor selektora, jer su apsolutno svi za to da vredi biti strpljiv kad je reč o Stojkoviću. I svake nedelje su konstatovali: 'Ako smo ga čekali dosad, možemo i još sedam dana'. Međutim, ako do kraja sledeće nedelje Piksi ne bude slobodan, onda će FSS morati da se okrene nekom drugom rešenju i to je jedinstven stav najužeg rukovodstva - dodaje izvor ovog lista.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

trems

14.02.2021 10:35

Jedina reprezentacija koja nema selektora cirkus gore od spanske serije fss