Edinson Kavani
AP/Francois Mori
Edinson Kavani, Foto: AP/Francois Mori

Edinson Kavani će, posle sedam godina provedenih u Pari Sen Žermenu i 200 golova za francuskog velikana, verovatno napustiti "Svece" i Grad svetlosti.

S obzirom na to da mu ističe ugovor na kraju sezone, 33-godišnji Urugvajac će imati priliku da bira novi klub, jer je ponuda na stolu već mnogo.

Bekamov Inter iz Majamija čini sve da ga dovede, a u trku će se uključiti i argentinska Boka Juniors. Poziv iz Buenos Ajresa, mogao bi da se dopadne rasnom centarforu, koji je i ranije hvalio argentinskog giganta.

"Boka je ekipa koja me pali, koju mnogo volim! Mnogo puta sam zamišljao da se penjem na ogradu i slavim sa navijačima, kao što je to radio Manteka MartineZ (bivši urugvajski napadač, op.a.)", rekao je Kavani pre godinu dana.

U međuvremenu, vatru je rasplamsao i Leandro Paredes, vezista PSŽ, koji je nekada igrao u Boki.

"Kavani bi voleo da zaigra za Boku. Uvek je pričao o atmosferi na Bombonjeri. Siguran sam da će jednog dsna otići tamo. On je savršen igrač za taj klub!"

Celu operaciju oko dovođenja Kavanija u Buenos Ajres vodi potpredsednik kluba, slavni argentinski vezista Huan Roman Rikelme, koji planira da u špicu napada upari Kavanija i legendarnog Karlosa Teveza.

Ostaje nam na kraju da vidimo da li će presuditi srce, ili Bekamov novac.