Deklan Rajs, Vest Hem
AP/Adam Davy
Deklan Rajs, Vest Hem

AP/Adam Davy

Deklan Rajs, Vest Hem, Foto: AP/Adam Davy

Rajs je jedan od najboljih igrača "Čekićara", ali je u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojoj je Engleska savladala Poljsku sa 2:1 doživeo povredu i sada ga čeka pauza od mesec dana. Sada je i njegov nastup na prvenstvu Evrope doveden u pitanje.

Već neko vreme engleski mediji pišu kako Vest Hem neće pustiti 22-godišnjeg fudbalera za manje od 100 miliona evra.

Uprkos problemima koji su zadesili Rajsa, "The Athletic" piše kako Mančester junajted već traži načine da ga ovog leta dovede u svoju veznu liniju. 

Ole Gunar Solskjer je u nekoliko navrata isticao da je veliki Rajsov fan, a sada je pronašao i način da ga dovede za manje novca nego što se očekivalo.

Norvežanin je spreman da Vest Hemu ostavi Džesija Lingarda ako bi to značilo da će za Rajsa platiti manje od 100 miliona. 

Naime, Junajted bi za Lingarda mogao da traži 25 ili 30 miliona evra. To bi značilo da bi sportski direktor "Crvenih đavola" Ed Vudvord morao doći u London sa zadatkom da preostalih 65 ili 70 miliona evra razlike do spomenute svote od 100 miliona smanji koliko god je to moguće.

Na taj način bi pao rekord engleskog fudbala kada su u pitanju transferi unutar lige. Trenutno najveća odšteta je ona od 90 miliona evra koju je upravo Junajted platio Lesteru kako bi doveo Harija Megvajera.