Miloš Jojić
Twitter.com/FK Partizan
Miloš Jojić

Twitter.com/FK Partizan

Miloš Jojić, Foto: Twitter.com/FK Partizan

Miloš Jojić ponovo u Humskoj, na radost svih navijača Partizana. Posle šest godina i četiri promenjena kluba Jojić se vratio kući. Nekadašnji reprezentativac Srbije se raduje novom igranju u crno-belom dresu.

Da li će Jojić pomoći Partizanu da se vrati u trku za titulu?

 

- Vratio sam se da vratim Partizan tamo gde mu je mesto. Da pružim maksimum, pomognem kvalitetima i iskustvom sticanim šest i po sezona u inostranstvu da se vratimo u borbu za titulu, da budemo šampioni i plasiramo se u Ligu šampiona - rekao je Jojić na promociji.

Jojić je potpisao dvogodišnji ugovora i zadužio je dresa sa brojem 39. Ne želi da otpiše Partizan iz trke za titulu. 

- Podsetiću Vas na sezonu 2012/13. Imali smo u jednom trenutku 12 bodova više od Crvene zvezda, u četiri kola prokockali prednost, večiti rival nam je prišao na dva boda i igrali smo derbi za titulu na našem stadionu. Da smo izgubili – ostali bismo bez titule. Osam bodova je dostižno, ide derbi posle pauze, neće ni crveno-belima biti lako. Niko ne garantuje da ćemo mojim dolaskom dobiti sve mečeve do kraja, dugačak je i trnovit put do kraja sezone, gledaćemo da izvučemo maksimum. Partizan ima kvalitetnu ekipu, niko to ne može da ospori, ali ima i oscilacije u igri, kao sastavni deo fudbala.

Priznaje da jedva čeka da istrči na terene "Zemunela".

- Imam mogućnost da debitujem u drugom mandatu baš na derbiju. Ne znam šta je šef struke zamislio za taj duel, još nisam odradio trennig sa ekipom, danas počinjem individualni rad, tim kreće od srede. Nadam se da ću se spremiti, o motivaciji ne bi trebalo govoriti. Svestan sam da nije kao prvi put kad sam bio u Partizanu, jasno mi je šta se od mene očekuje. U glavi sam spreman, fizički ću biti uskoro. Već dve godine sam u priči sa Partizanom. U svakom prelaznom roku moje ime se spominjalo. U danu kad je Stanojević postao trener sedeo sam u hotelskoj sobi u Istanbulu kad me je zvao Ivica Iliev i rekao da me Sale hoće. Moj prioritet nije bio da se vratim u Srbiju, cilj je bila Bundesliga posle pozajmice u Austriji, to sam otvoreno rekao ljudima iz Partizana, međutim... Ponude koje sam dobijao nisu bile interesantne. Štaviše, Partizanova je delovala najinteresantnija od svih. Željan san fudbala, željan da pomognem Partizanu - zaključio je Jojić.

PROČITAJTE JOŠ: