Marko Dmitrović
Profimedia
Marko Dmitrović

Profimedia

Marko Dmitrović, Foto: Profimedia

Čuvar mreće Eibara i fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović bio je heroj nacije u remiju protiv Nemačke (1:1).

Pročitajte još:

Golman tima iz Baskije je svojim bravurama očuvavao rezultatsku prednost Srbiji sve do 69. minuta, kada je Leon Gorecka doneo izjednačenje "Pancerima", ali je i nakon toga imao par dobrih intervencija.

Dmitrović je u Španiji dao opširnu izjavu za Mundo Deportivo.

- Kad sam u pratnji roditelja otišao da pregovaram sa sportskim direktorom crveno-belih moja majka je sve vreme plakala. I pre toga znao da ću da završim na Marakani. Želeo sam samo za Zvezdu da igram. Kazao sam roditeljima da ću pobeći od kuće ako me ne puste u Zvezdu. Bio je to moj san. Otac me je podržao, iako se suočio sa bolnim saznanjem da mu sin napušta porodicu sa 15 godina. Majka se potresla još više, njene reakcije bile su prirodne, želela je da naslednik odrasta uz nju, a ne u nekom drugom gradu - rekao je Dmitrović za španski list.

Reprezentativac Srbije od 2006. bio član Crvene zvezde, a onda kada do 2013. nije dobio šansu, odlučio je da napusti crveno-bele i preselio se u Ujpešt.

- Bila je to dobra odluka. Ne kažem da su se treneri koji su tad vodili Zvezdu ogrešili o mene, možda nisam bio dovoljno spreman za glavnu scenu – mada, iskreno, mislim da jesam – ali sam gledao ko je sve debitovao pre mene...- rekao je.

U Španiji je od 2015. godine i do sada je već postao jedan od cenjenijih čuvara mreže na Pirinejima i nikako mu se ne žuri sa odlaskom iz sadašnjeg kluba.

Boban Dmitrović, Leroj Sane

AP/Martin Meissner

Boban Dmitrović, Leroj Sane, Foto: AP/Martin Meissner

- Ako budem odlazio iz Eibara, ponuda mora da bude baš dobra i za klub i za mene. Uostalom, mislim da ću teško naći klub poput sadašnjeg, u kome se tako komotno osećam i u kome mogu da branim na najvišem nivou - zaključio je reprezentativni golman Srbije.