Imao je dve operacije, ali nije pomoglo! Trenutno ima otvorenu ranu, LEKARI ČINE SVE ŠTO MOGU

S.M. | sport 2019-04-15 13:06:17 2019-04-15 13:06:17

Nadajmo se da će posle ovog zahvata sve da bude kako treba.

Alo/Dejan Briza

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas će biti operisan u Zagrebu. To će ujedno biti treći zahvat, nakon što je hospitalizovan 22. novembra prošle godine na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Problemi u Španiji

"Prosinečki je sinoć primljen u bolnicu, gde će u ponedeljak abdominalni hirurg obaviti operativni zahvat", javio je izvor "Avaza" iz Zagreba i dodao:

"Operacija je, kako je to prvobitno bilo i najavljeno, trebala biti obavljena pre sedam dana, ali je prolongirana zbog objektivnih okolnosti. Lekari će uraditi sve što je do njih."

Prosinečki se dugo lomio i na kraju odlučio za operaciju u Zagrebu, na klinici gde je u nekoliko navrata i išao na kontrolu po povratku iz Sarajeva, posle prva dva zahvata u KCUS-u.

Prosinečki se, podsetimo, po povratku iz Las Palmasa, gde je državni tim Bosne i Hercegovine 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je četiri dana kasnije hospitalizovan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Dan posle je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema, kako je to tada saopšteno iz Fudbalskog saveza BiH, s divertikulumom tankog crijeva.

TRENER ULETEO NOGAMA U GLAVU PROTIVNIČKOG VATERPOLISTE Onesvestio ga u vodi, a onda dobio ČELIČNU PESNICU U LICE! Nasilje kakvo sport ne pamti (VIDEO)

Četiri sata

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Međutim, pošto je rana sporo zarastala, trener je ponovo operisan 1. decembra, a dvee sedmice kasnije izašao je iz bolnice.

"Puklo mi je debelo crevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vreme. Imao sam dve operacije. Rana mi se otvorila", po povratku u Zagreb izjavio je Prosinečki.

 

Expand player
Pogledajte više