CRNO-BELI ČEKAJU OZBILJNU LOVU OD ŠPANACA! Iliev potanko objasnio koliko Partizan može da zaradi od Umara Sadika!

Koliko sledi od naredne prodaje, na koliko važi bonus za plasman u viši rang i još po nešto...

Umar Sadik
Umar Sadik, Foto: Alo/Marko Metlaš

Nezvanični direktor Partizana Ivica Iliev u razgovoru za "Sportski žurnal" otkrio je koliko zapravo novca crno-beli očekuju od prodaje Umara Sadika. Prva tema bio je bonus u ugovoru Nigerijca po kom bi ukoliko Almerija uđe u LaLigu klub iz Humske prihodovao 3.000.000 evra. Spekulisalo se da se to odnosi samo na tekuću sezonu, međutim...

- To nije vezano samo za ovu sezonu. Sadik ima ugovor na pet godina - rekao je Iliev.

Partizan je Sadika prodao španskom klubu za 5.000.000 evra, ali Iliev uverava da crno-belima sledi 40 odsto od naredne prodaje te da će klub prihodovati 9.000.000.

- Miloš Vazura pravi ugovore, doneo je velike stvari Partizanu. Svaki posao osigurao je vrhunski. Kad kažemo 9.000.000 evra to je 9.000.000 evra. Ako ga Almerija, u međuvremenu, proda za 10.000.000, uzimamo 40 odsto. Dakle, sigurno 9.000.000. 

Što se tiče Sadikovog naslednika, Bajbeka, Iliev je uveren da je Partizan još jednom dobio "džekpot".

- Bajbekov potencijal nemerljiv je za ovdašnji fudbal. Doneće, pre svega, individualni kvalitet u postavljanju akcija. Direktan, mnogo jak na lopti, lagano rešava „jedan na jedan“ u kaznenom prostoru. Plus, ima fantastične kretnje, eksplozivnost na pet, 10, 15 metara, možda više ne i sprint na 30, 40, 50 kao kad je bio mlađi, ali... To i nije toliko bitno za njegovu poziciju. Sa smislom za fudbal i saradnju, fenomenalnom igrom glavom i završnicom desnom i levom nogom – kompletan špic, bukvalno - kaže Iliev.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti