Eliminišu rivale i zarađuju: Fudbaleri Crvene zvezde
Marko Metlaš
Eliminišu rivale i zarađuju: Fudbaleri Crvene zvezde

Marko Metlaš

Eliminišu rivale i zarađuju: Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Marko Metlaš

Crvena zvezda je uspešno preskočila prve dve prepreke u na putu ka Ligi šampiona, a igrači zadovoljno trljaju ruke! Razlog - na račune će im već leći premije, i to za srpske prilike astronomskih 15.000 evra po igraču.

Naravno, ovako bogatu nagradu dobiće samo najjači aduti Vladana Milojevića, odnosno momci koji su izneli najveći teret u prve četiri evropske utakmice ove sezone. Recimo, takva je situacija sa Boaćijem, Marinom, Benom, ali i Borjanom, Babićem, Milunovićem, Jovančićem... U slučaju da crveno-beli prebrode i sledeće prepreke (protivnik u trećem kolu kvalifikacija je Kopenhagen, dok će žreb u ponedeljak odrediti potencijalnog rivala u poslednjem krugu kvalifikacija) i ponovo obezbede mesto u Ligi šampiona, igrači će dodatno napuniti džepove.

Prošle godine, posle eliminacije Salcburga, klub je vodećim igračima isplatio po oko 80.000 evra. Ove sezone najavljeno je da će bonus za plasman u elitno klupsko takmičenje u Evropi biti i veći u odnosno na prošlogodišnji.
Ovako nešto ne bi trebalo da začudi bilo koga kada se zna da bi eventualnim plasmanom u grupnu fazu Zvezda obezbedila veliki priliv u klupsku kasu. UEFA je saopštila da će klubovi koji će se ove sezone takmičiti u Ligi šampiona (uključujući i kvalifikacije) podeliti čak dve milijarde evra!

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda bi u slučaju prolaska u grupnu fazu Lige šampiona dobila premiju od 15,25 miliona evra, što je gotovo dva i po puta više nego što je ovog leta zaradila od prodaje Joveljića, Terzića i Čaušića. Svaki bod u grupnoj fazi biće nagrađen sa 900.000 evra, a pobeda donosi čak 2,7 miliona evra! Čelnici Zvezde sigurno su odlučili da daju tako bogate premije za uspešno prebrođene prve dve faze i tako još više motivišu igrače pred duel sa Kopenhagenom, pošto bi na „Marakanu“ u slučaju eliminacije Danaca stiglo čak pet miliona evra. D. B.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...