Miloš Degenek
Alo/Marko Meltaš
Miloš Degenek

Alo/Marko Meltaš

Miloš Degenek, Foto: Alo/Marko Meltaš

Na terenu jednu, u studiju drugo.

Biser Partizana Filip Stevanović i prekaljeni defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek bili su gosti emisije "Pregled kola" na TV Arena sport.

Oko jednog se nikako nisu složili - u oceni 163. večitog derbija. Jedan je mislio da je bolje odigrala Zvezda, a drugi Partizan.

- Bio mi je dečački san gol u večitom derbiju. Zadao sam ih još sebi, nadam se da ću ispuniti sve. Mislim da je remi nezaslužen, trebalo je da dobijemo i da iskoristimo ukazane šanse - naveo je strelac vodećeg gola za crno-bele Filip Stevanović.

Degenek je čestitao rivalu na golu, a onda istakao svoj ugao viđenja meča:

- Bolji derbi nego prethodnih nekoliko mečeva. Neću se složiti sa Fićom da je trebalo da dobiju, moje mišljenje je da smo bili moćniji i bolji. Dijego je mašio glavom, pa je Gobelja pogodio stativu. Bili smo dominantni i bod je okej da obe ekipe nastave bitku u prvenstvu.

Ipak, atmosfera u studjiu bila je znatno drugačija od one na terenu. Ismejali su.

Sve je počelo kada je Degenek govorio o derbijima koje je igrao.

- U Nemačkoj sam igrao pred 45.000 navijača na susretu Minhen 1860 - Nirnberg. Još je spektakularnije u duelu Al-Hilala i Al-Itihada uz 75.000 navijača, ali ništa nije kao srpski derbi.

Stevanović je tek napunio 18. godinu i do sada nije igrao u inostranstvu, pa je upitan na kom velikom derbiju bi voleo da nastupi.

- El Klasiko - odgovorio je Fića.

U čijem dresu?

- To ne bih da otkrivam - prvo je rekao vezista Partizana.

Onda se u priču umešao Degenek, sa dozom šale, nasmejavši rivala iz suprotnog tabora:

- Nemoj tako, reci za koga navijaš. To je da ne bude posle kad za koju godinu potpiše za nekog od njih da ga vuku za dres.

- Više volim Barselonu - priznao je Stevanović. 

PROČITAJTE JOŠ: