Hrvoje Klasić
Printscreen Youtube / BALKAN IN
Hrvoje Klasić

Printscreen Youtube / BALKAN IN

Hrvoje Klasić, Foto: Printscreen Youtube / BALKAN IN

Poznati hrvatski istoričar, Hrvoje Klasić, je tokom promocije knjige „Bijelo na crno: Lekcije iz prošlosti za budućnost“ izneo jednu ilustraciju koja svedoči o tome koliko hrvatski narod ne poznaje kulturu za koju tvrdi da je isključivo njegova.

PROČITAJTE JOŠ:

„Na primer, nema utakmice hrvatske reprezentacije da stadion ne skandira – U boj, u boj, za narod svoj! Kad pitam znaju li o čemu pevaju, kažu – to je iz opere Nikole Šubica Zrinskog. Nije, rekoh, toga nema, to je iz pesme Jove Jovanovića Zmaja, to je ratna pesma o oslobađanju Srba od Turaka, svaka se strofa završava rečima – U boj, u boj, za narod svoj. Kad sam to izgovorio, ljudi uopšte ne žele da čuju.. I dalje idu po svom“, kaže istoričar.

Klasić je, govoreći o knjizi, rekao da pokušava da ukaže na greške koje ponavljamo. „Istorija je učiteljica života, ali smo mi loši učenici“.

Bizarna asistencija Umara Sadika o kojoj svi pričaju! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 27.10.2019. 19:56 Trapavo. Partizan - Astana Sadik, Foto: partizan.rs Napadač Partizana Umar Sadik je na utakmici protiv Spartaka zabeležio bizarnu asistenciju. Nigerijac je propustio dve velike šanse u uvodnih 15 minuta utakmice Linglong Superlige Srbije, a delovale je da je uspeo to da učini i u trećoj prilici za gol, u 17.

„Ne verujem da ćemo ikada imati jedan pogled na prošlost, ali kad vam neko ponudi da vidite smisao u budućnosti, onda ćete to ostaviti, nije normalno da se svi kao društva bavimo proslošću i normalnije bi bilo da imamo ponuđenu viziju budućnosti“, zaključio je.

BONUS VIDEO:

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!

 

Komentari (1)

kop

28.10.2019 11:09

mismo isti narod samo nek se peva koda je vazno cija je pesma.