Filip Holender
FK Partizan
Filip Holender

FK Partizan

Filip Holender, Foto: FK Partizan

- Ovo mi je treća utakmica koju počinjem i srećan sam zbog gola koji sam postigao. A penal, to moraš da zaboraviš. To se dešava, ali igrač mora da izdrži do kraja posle toga i mirne glave nastavi da traži rešenje ka golu - počeo je Holender.

Nastavio je u istom ritmu.

- Kada se takve stvari dese, iako naravno nije u tom momentu prijatno ni ekipi, trenerima, navijačima, cela ekipa mora da veruje da će pogodak doći. Tako je i bilo, verovali smo, momci su bili složni svi do jednog i uzeli smo tri boda.

Holender zbog povrede nije igrao "večiti" derbi prošlog meseca.

- Šta čovek može da kaže u ovom trenutku. Žao mi je što nisam mogao i što nismo pobedili, ali igraće se još jedan, pa polako. Pritisak je sastavni deo fudbala i sve je to normalno. Potrudićemo se da pobeđujemo u nastavku sezone.

Holender je došao u Partizan u nezgodnom trenutku.

- Došao sam sa reprezentativne pauze, onda sam opet sad bio odsutan, ali su me svi prihvatili sjajno od prvog do poslednjeg. Sa Ostojom ( prim.aut Bojan Ostojić) sam u sobi i onda možete misliti koliko je energija na nivou.

Mađarska se, za razliku od Srbije, plasirala na EURO.

- Fantastičan uspeh i doživljaj. Presrećan sam što smo uspeli da se plasiramo na tako veliko takmičenje. Bilo je ogromno iskustvo igrati za prolaz - zaključio je.

Partizan naredni meč igra protiv Metalca u Gornjem Milanovcu u Kupu Srbije.

Bonus video: