Hakim Zijeh
EPA/Will Oliver
Hakim Zijeh, Foto: EPA/Will Oliver

Za dva dana počinje ramazan, sveti mesec u godini za sve muslimane. Ono što se najčešće veže uz ramazan je post od hrane i pića. Muslimanima je za vreme svetog meseca zabranjeno konzumiranje bilo kakvog pića i hrane od zore do zalaska sunca. A kada ste ekipa koja pokušava doći do finala Lige šampiona, takva činjenica mogla bi vas omesti u tom pohodu.

Pročitajte još:

POJAVIO SE SNIMAK IZA KUĆE KRISTIJANA RONALDA Evo šta pokazuje jednoipogodišnjem sinu! (VIDEO)

TITULA SE SLAVI ISPOD SEVERA Filip Stojković siguran u navijače, ne potcenjuje Mladost, ali nada se VELIKOJ POBEDI

FINIŠ SUPERLIGE Zvezda protiv Lučanaca za titulu, Partizan nastavlja borbu za Evropu

Zato je Holandski fudbalski savez odlučio odložiti ramazan kako bi muslimani u redovima Ajaksa, Hakim Zijeh, Nuser Mazouri i Zakaria Labjad, na visokoj fizičkoj spremi odigrali kraj sezone. Očekuje ih teška borba za naslov holandskog prvaka jer su trenutno bodovno izjednačeni sa PSV-om na vrhu, finale nacionalnog kupa i, najvažnije, borba za Ligu šampiona gde su u prvoj utakmici polufinala slavili u gostima protiv Totenhema 1:0 i imaju realne šanse za finale.

- Kako god gledate na stvari, ne možete igrati finale kupa na prazan želudac u nedelju, zatim nedelju dana kasnije polufinale Lige šampiona, dve ligaške utakmice, a onda možda i finale Lige šampiona. Znamo da ova odluka možda nije u redu za ostale muslimane širom sveta, ali je u interesu holandskog fudbala, tako da bi trebali imati razumevanja - rekao je predsednik Holandskog fudbalskog saveza Majkl van Prag.

Novi datum ramazana za Ajaks ove muslimane je 10. juna, tako da će Zijech, Mazouri i Labjad spremno odigrati kraj sezone. Posebno je za holandski klub bitan Zijech koji je jedan od najzaslužnijih što je Ajaks stigao tako daleko u Ligi šampiona ove sezone.