Crvena zvezda titula
twitter/crvenazvezdafk
Tomane

Zvanični sajt

Tomane, Foto: Zvanični sajt

Napadač Tomane je nedavno stigao u redove Crvene zvezde iz portugalske Tondele.

Potpisao je i ugovor sa klubom, odužio se ipak njegov transfer, kako zbog papirologije, tako i zbog obeštećenja.

Upravo je u obeštećenju nastao problem, kako je Tondela obelodanila da je Tomanea prodala za 250 hiljada evra srpskom šampionu i to u dve rate.

Problem je nastao kada su se javili Vitorija Gimaraeš i Aruka, klubovi koji imaju određena ekonomska prava na portugalskog fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ:

Slaviša Jokanović

Profimedia

Pomenuta dva kluba se pozivaju na pisanje portugalskih medija, da je Tomane plaćen 800 hiljada evra i veruju da im sleduje daleko veći novac.

Vitorija navodno ima pravo na 35% od obeštećenja, Aruka na 15%, ekipa iz Gimaraeša je dobila 87,5 hiljada evra, nadali su se da će dobiti 280 hiljada, dok je Aruka dobila 37,5 hiljada evra, a navodno je trebalo da zarade 120 hiljada.

Predsednik upravnog odbora Aruke je čak istakao da ne može da razume da je Tondela prodala Tomanea za 250 hiljada evra, iako je od Vitorije Gimaraeš imala duplo veću ponudu za samo 50% prava na portugalskog napadača.

Ipak, iz Tondele su tvrdili da je Tomane želeo samo u Zvezdu, pa da su na kraju zbog toga pristali na pomenutu ponudu srpskog šampiona.

Čitav slučaj bi mogao da završi na sudu, ali Zvezda sa ovim nema ništa i veruje se da bilo kakav rasplet ove situacije neće uticati na status Tomanea u redovima srpskog šampiona, kao ni na njegovo pravo da igra zvanične mečeve u "crveno-belom" dresu.