Pep Gvardiola
AP/Adam Davy
Pep Gvardiola

AP/Adam Davy

Pep Gvardiola, Foto: AP/Adam Davy

"Novi kauboj" je stigao u Premijer ligu i njegovo ime je Liverpul! I samom Gvardioli je teško da objasni kako je četa Jirgena Klopa imala dominantnu sezonu sa osvojenih 73 bodova pobedivši 24 od 25 utakmic!:

"Mislim da smo dobar tim. Dopada mi se kako smo igrali ove sezone! Ne mogu da osporim da je razlika prevelika - 22 poena, nismo očekivali na početku sezone ovako nešto. Ali je to realnost, moramo da je prihvatimo i da učimo iz toga, ali dopada mi se moj tim!"

Nadal, Federer i Đoković

EPA-EFE/Madla Hartz

Nadal, Federer i Đoković, Foto: EPA-EFE/Madla Hartz

Potom je progovorio i ciklusu uspeha, i kako on nije večan, sem kad su u pitanju Đoković, Federer i Nadal!

"Normalno da se ciklusi menjaju, nisu beskrajni, sem kad pričamo o Federeru, Nadalu i Đokoviću. Za ostale postoje ciklusi! Prošle godine su ljudi pričali da smo nezaustavljivi i da ćemo zadržati taj nivo četri-pet godina, da nas niko neće pobediti" - započeo je Gvardiola koji ne zna šta će se dogoditi u budućnosti: 

"Poprilično sam siguran da ćemo se dobro pripremiti kako bi pokušali da smanjimo razliku izmeđi nas i Liverpula. Pre dve sezone imali smo 100 bodova i bili smo 25 poena ispred njih. Prošle sezone su smanjili zaostatak na svega jedan poen, a pogledajte sami šta se ove dogodilo! Kao drugi klubovi, sad mi moramo to da uradimo!"

Španski stručnjak je dozvolio igračima da rade šta hoće u zimskom prelaznom roku, a klub se vraća na teren 22 februara posle trećeplasiranog Lestera!

"Ne možemo da izgubimo ako budemo igrali kako znamo. Staviti loptu u mrežu je najteža stvar u fudbalu koju moramo da poboljšamo!"