Slaviša Jokanović
Profimedia
Aleksandar Mitrović

Profimedia

Aleksandar Mitrović, Foto: Profimedia

Poslednje kolo Čempionšipa, kao i uvek, donelo je mnogo uzbuđenja. Ono što je za nas bilo najzanimljivije, osim Vulverhemptona direktno u Premijer ligu ići će Kardif za koji nastupa Marko Grujić.

Velšanima je bilo dovoljno da Fulam ne pobedi Birmingem, a klub iz Londona koji sa klupe vodi Slaviša Jokanović i u čijem napadu se nalazi Aleksandar Mitrović, izgubio je sa 3:1 i direktno "gurnuo" Kardif u elitu, a sebi overio kartu za plej of.

Ostalo je još jedno mesto za Premijer ligu. Za njega će se boriti četiri kluba: Fulam, Aston Vila, Midlsbro i Derbi.

Jokanović i Mitrović će priliku za iskupljenje posle možda najlošije utakmice u sezoni imati već u petak, kada će se sastati sa Derbijem. U drugom meču plej-ofa snage će odmeriti Aston Vila i Midsbro, takođe bivši premijerligaši koji se bore za povratak u elitu.

Pobednici "polufinalnih mečeva" sastaće se međusobno i tu će pasti odluka ko će biti treći klub koji će popuniti mesto i sledeće sezone igrati u jednoj od najjačih liga na svetu.

Mnogo uzbuđenja je bilo i na dnu tabele gde je sudbina klubova odlučena bukvalno u poslednjim minutima utakmica. U treću ligu se sele Barnsli, Barton i Sanderlend.

Rezultati poslednjeg kola Čempionšipa:

Birmingem - Fulam 3:1

Bolton - Notingem Forest 3:2

Brentford - Hal 1:1

Bristol Siti - Šefild Junajted 2:3

Kardif - Reding 0:0

Derbi - Barnsli 4:1

Ipsvič - Midlzbro 2:2

Lids- KPR 2:0

Milvol - Aston Vila 1:0

Preston - Barton 2:1

Šefild Venzdej - Norič 5:1

Sanderlend - Volvs 3:0