Navijači Olimpijakosa
Alo!/Marko Metlaš
Navijači Olimpijakosa

Alo!/Marko Metlaš

Grci, Srbi i Česi uz bratske klubove: Dino, Jorgos, Ilijas, Miloš, Mihal i Jakob, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Navijači Crvene zvezde učinili su sve što je u njihovoj moći da se pristalice Olimpijakosa, s kojima više od tri decenije gaje prijateljske odnose, u Srbiji osećaju kao kod kuće, uoči, za vreme i nakon odigravanja utakmice dva kluba u drugom kolu Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Uvertira za duel bratskih klubova počela je još u nedelju, na prvenstvenom meču između Zvezde i Mačve, kada je nekoliko podgrupa grupe „gejt 7“ svojim zastavama okitilo ogradu severne tribine „Marakane“. Ipak, najveći broj grčkih navijača, koji su u srpsku prestonicu stigli prekjuče, u društvu „delija“ su do ranih jutarnjih časova uživali u restoranu u Košutnjaku. Celi Beograd je juče bio u crveno-belim bojama. Grci su pre okupljanja kod Terzijske česme, koje je bilo zakazano za 16 časova, preplavili najpoznatija turistička odredišta glavnog grada.

Navijači Olimpijakosa

Alo!/Marko Metlaš

Južna Grčka navija za Olimpijakos: Spiros, Tiodor i Nikos, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Navijači Olimpijakosa stigli su u Beograd iz svih krajeva Grčke. Logično, najviše ih je bilo iz Pireja, periferije Atine, u kojoj crveno-beli igraju svoje mečeve. Dino je na gotovo savršenom srpskom jeziku objasnio šta za njega i njegove prijatelje predstavlja bratstvo sa „delijama“ i srpskim narodom.

- Srbija je moj drugi dom! Osećam se kao kod kuće. Živeo sam u Beogradu tri godine i redovno sam išao na fudbalske i košarkaške utakmice. Osim srpskog jezika savršeno sam savladao da čitam i pišem ćirilicu. Volim i jedan i drugi klub, pa mi zato rezultat meča nije važan. Ilijas i ja imamo karte za kavez, ali ćemo na sve načine probati da uđemo na sever kod braće „delija“ - naglašava Dino.

Navijači Olimpijakosa

Alo!/Marko Metlaš

Oduševljeni Skadarlijom: Navijači Olimpijakosa, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Zanimljivo, među njima je bilo i fanova iz drugih, nama Srbima bratskih, zemalja.

Ana i Bastijan drugog sina nazvali po životinji! Ima dublje značenje

AUTOR: Pink.rs/Alo.rs DATUM I VREME: 01.10.2019. 18:55 Prelepo ime. Ana Ivanović, Foto: Screenshoot Instagram Naša proslavljena teniserka Ana Ivanović i njen suprug fudbaler Bastijan Švajnštajger pre nešto više od mesec dana dobili su drugog sina. U martu prošle godine Ana se prvi put porodila i na svet donela naslednika, kome su ponosni roditelji dali ime Luka.

- U Češkoj navijamo za prašku Spartu, ali pratimo utakmice Crvene zvezde svuda po Evropi. Bili smo, naravno, u Pragu 2017. godine, a ove sezone ispratili smo mečeve crveno-belih u Minhenu, Kopenhagenu i Bernu. Drugari nam govore da smo „originalni zvezdaši“ - kaže Jakob iz Praga.

BONUS VIDEO:

Pesma navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa na Terazijama