Volfsburg Bundesliga
Tobias Hase/dpa via AP
Volfsburg Bundesliga

Tobias Hase/dpa via AP

Volfsburg , Foto: Tobias Hase/dpa via AP

Fudbaleri Kopenhagena i Šahtjora obezbedili su plasman u četvrtfinale drugog po rangu evropskog takmičenja.

Danski predstavnik je odigrao sjajan meč protiv novog prvaka Turske Basakšehira, pa je trijumfom od 3:0 (1:0) anulirao minimalan poraz iz prvog susreta. Šahtjor je sa tri gola u finišu meča uspeo da nadoknadi poraz od 2:1 u Nemačkoj i da se sa ukupnih 4:2 plasira u četvrtfinale.

Kopenhagen je poveo već u četvrtom minutu golom Vinda, koji je u drugom poluvremenu i duplirao vođstvo domaćih. Konačnih 3:0 postavio je Jensen u 62. minutu, a zanimljivo je da Turci tokom celog meča nisu napravili ni jednu stopostotnu šansu. Na taj način, danski klub se sa ukupnih 3:1 plasirao na "F8" Lige Evrope.

Velika uzbuđenja viđena su na "Olimpijskom Stadionu" u Kijevu. Relativno mirno bilo je do sredine drugog poluvremena, kada su oba tima u dva minuta ostala sa desetoricom na terenu. Najpre je Kočolava isključen u 68. minutu, da bi već u 70. Bruks iz Volfsburga zaradio drugu javno opomenu.

U samoj završnici usledio je već pomenuti rafal ukrajinskog tima, dvostruki strelac bio je Žunior Moraeš, u 89 i 93. minutu susreta, dok je Salomon pogodio u nadoknadi.

PROČITAJTE JOŠ: