Slobodan Govedarica i Svetozar Mijailović
Marko Metlaš
Slobodan Govedarica i Svetozar Mijailović

Marko Metlaš

Slobodan Govedarica i Svetozar Mijailović, Foto: Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde na četiri fronta brane državne krune i svaka selekcija od prvog tima do pionira ozbiljan je kandidat da obogati klupsku vitrinu, a jednako uspešne su i selekcije našeg B tima, Grafičara, koje su lideri takmičenja beogradskih liga u konkurenciji seniora, omladinaca, kadeta i pionira pa je Zvezda vrlo blizu da naredne sezone ima po dva predstavnika u najkvalitetnijim ligama mlađih kategorija i filijalu u Prvoj ligi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

EVROGOLOVI MU DIGLI CENU! Pavkov odlazi iz Zvezde, destinacija Bundesliga! (VIDEO)

POSLAO IH U DRUGU LIGU! Isprozivao svog igrača da je neinteligentan, a zatim se obrusio na Superligu Srbije! (VIDEO)

ASISTENCIJA SEZONE! Maestralni Jokić naterao košarkaša Portlanda da kupi suknju! (VIDEO)

Prvi tim Grafičara lider je Srpske lige Beograd šest kola pre kraja. Izabranici Milije Žižića trenutno imaju 59 bodova, dva više od Kolubare, a tri od IMT-a. Tim sastavljen od crveno-belih bisera poput Alekse Terzića, Veljka Nikolića i Aleksandra Stankovića, u dosadašnja 24 kola ostvario je 18 pobeda, pet remija i jedan poraz pa je najozbiljniji kandidat za plasman u Prvu ligu Srbije.

Prvotimce u stopu prate omladinci naše filijale koji su lideri Omladinske lige Beograda sa 18 pobeda, dva remija i tri poraza u 23 kola. Juniori Grafičara, sedam kola pre kraja takmičenja imaju dva boda više od prvih pratilaca Zemuna i Radničkog.

Posebno dominantna je selekcija kadeta, sačinjena od najtalentovanijih Zvezdinih fudbalera rođenih 2003. godine. Učenici Marka Neđića, šest kola pre kraja su na samo korak od overe plasmana u Kadetsku ligu Srbije. Biseri koje predvode Andrej Đurić, Mateja Bačanin, Bogdan Petrović, Nikola Knežević, Jovan i Nikola Mituljikić, imaju 18 pobeda i jedan remi posle 19 susreta i ubedljivo su prvi sa čak 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Teleoptik.

Sjajne rezultate upotpunjuje i pionirska selekcija koja je lider Treće lige pionira Beograda i već je jednim korakom u višem rangu. Dečaci rođeni 2004. i 2005. godine u 12 kola imaju 11 pobeda i jedan poraz uz 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Ambiciozna uprava Grafičara, u završnici sjajne sezone ne skriva zadovoljstvo zbog istorijskog uspeha ostvarenog kroz saradnju sa Crvenom zvezdom.

- Svi uspesi plod su profesionalnog rada i izvrsne saradnje sa Crvenom zvezdom. Nema veće privilegje nego učiti od ljudi kakvi su Zvezdan Terzić, Dragan Džajić, Vladan Milojević, Mitar Mrkela, Vladimir Pižon Petrović i ostale fudbalske i ljudske veličine iz Ljutice Bogdana. Volimo i uživamo u našem poslu pa su ovakvi rezultati bili logičan sled, ipak, oni nas neće uobraziti – istakao je Slobodan Govedarica, predsednik Grafičara.

Talenti Zvezdinog B tima treniraju i takmiče se na terenima iza juga Marakane, a uskoro će na raspolaganju imati još jedan vrhunski teren.

- U planu je izgradnja tribine i terena sa veštačkom travom. Realizacija tog projekta dodatno će olakšati rad u budućnosti i takmičenje na državnom nivou koje je cilju svim selekcijama – rekao je prvi čovek Grafičara.