Partizan Crvena zvezda 161. večiti derbi
Alo/Marko Metlaš
Partizan Crvena zvezda 161. večiti derbi

Alo/Marko Metlaš

Partizan Crvena zvezda 161. večiti derbi, Foto: Alo/Marko Metlaš

Partizan je savladao Crvenu zvezdu u meču 9. kola Superlige Srbije rezultatom 2:0. Strelci za crno-bele bili su Sejdubu Suma i Zoran Tošić. Jedan od boljih igrača na meču bio je desni bek Nemanja Miletić.

"Mene i neke igrače su kritikovali posle AZ Alkmara. Pokušali smo kvalitetnije da odigramo i da ispravimo greške, tako da mislim da smo danas sasvim zasluženo pobedili. U svakom segmentu igre smo bili bolji. Znali smo da imamo dobar tim i da možemo da izađemo kao bolji, to smo danas dokazali na terenu", kaže Miletić za Alo.rs nakon meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe smatra da je pobeda Partizana došla kao rezultat velike predanosti.

"Možda su nas malo iznenadili taktikom, ali nismo gledali toliko njih koliko smo gledali nas. Ali bez obzira što su promenili formaciju, moram da kažem da smo ih u svakom segmentu igre nadigrali", kaže desni bek Partizana, uzgred se osvrnuvši na "sporno" radovanja Sume koji je otišao ispred navijača Zvezde i slavio pred njima pogodak.

"Mislim da nema bilo ko da mu šta zameri. Tako bi se svako poneo ko postigne gol u derbiju, to je u žaru borbe", zaključuje Miletić.

Vladimir Stojković

EPA/Koca Sulejmanović

Vladimir Stojković, Foto: EPA/Koca Sulejmanović

Vladimir Stojković nije imao previše posla na meču, ali golman crno belih je mišljenja da mu je zbog toga bilo daleko nezgodnije.

"Baš teška utakmica iz razloga što baš dugo nisam imao posla i nije lako održati koncentraciju. U svakom momentu postoji mogućnost neke kontre ili polukontre koje su mogle da naprave probleme. Za mene kao golmana ovo je teža utakmica nego kad imam 20 šuteva u gol", priča Stojković za Alo.rs i usput dodaje velike pohvale na račun saigrača.

Dva gola rezervista, incidenti, crveni karton i sporna proslava! Derbi koji će se pamtiti (VIDEO)

Partizan je savladao Zvezdu u 9. kolu Superlige Srbije. "Grobari" su znali kako da proslave veliku pobedu sa svojim ljubimcima. Kraj meča. Partizan je savladao Crvenu zvezdu rezultatom 2:0. Golove su postigli Sejdubu Suma u 83. minutu i Zoran Tošić u sudijskoj nadoknadi. 92' GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Tošić!

"Momci su odigrali kompaktno do perfekcije, hvala im na tome. Znali smo da ćemo biti opredeljeni napadački, da ćemo ići na pobedu, istrajali smo do kraja. Negde smo i očekivali da oni neće previše rizikovati sa napadanjem posle teških utakmica u Evropi, videli smo tu našu šansu", objasnio je kapiten crno-belih situaciju.

BONUS VIDEO:

Slavlje "grobara" sa fudbalerima nakon pobede nad Zvezdom