Antoan Grizman, Marcelo Brozović
AP/Francois Mori
Antoan Grizman, Marcelo Brozović

AP/Francois Mori

Antoan Grizman, Marcelo Brozović, Foto: AP/Francois Mori

Reprezentacija Francuske je u reprizi finala Mondijala iz Rusije pobedila Hrvatsku 4:2, istim rezultatom kao u meču za svetsku titulu pre 26 meseci. Hrvati su poveli, pa imali 2:2, ali su na kraju morali da pognu glavu.  

Istini za volju, Hrvatska je odigrala mnogo bolje nego protiv Portugala, ali je na kraju epilog bio isti. Dejan Lovren je posle kornera doveo Hrvatsku u vođstvo u 16. minutu. Blizu su izjednačenja bili Francuzi u 33. minutu, kad se istakao golman Hrvatske Livaković, koji je u situaciji jedan na jedan sa Grizmanom izašao kao pobednik. Hrvatska je imala solidnu šansu u 43. minutu, ali pošto je nije iskoristila samo minut kasnije stigla je kazna – u vidu mata u tri poteza. Fenomenalno su odigrali Ben Jeder, Marsijal i Grizman, a Livaković ovog puta nije mogao ništa.

Samo tri minuta kasnije viđen je potpuni preokret. Sisoko je sjajno proigrao Ben Jedera, koji je savršeno centrirao za Marsijala, a on je pogodio stativu. Lopta se, ipak, odbila od leđa Livakovića direktno u mrežu. u 55. minutu Josip Brekalo posle odličnog solo-prodora izjednačuje na 1:1. 

Defanzivac domaćih Upamekano u 65. minutu ponovo vraća vođstvo Francuzima, a konačnih 4:2 postavio je sa penala rezervista Žiru. 

SEMAFOR

Liga A:

Grupa 2:

Danska - Engleska 0:0

Belgija - Island 5:1

(Vitsel 13, Batšuai 17,69, Mertens 50, Doku 80 - Fridjonson 11)

Grupa 3:

Francuska - Hrvatska 4:2

(Grizman 43, Livaković 45+1. autogol, Upamekano 65, Žiru 77. penal - Lovren 17, Brekalo 55)

Švedska - Portugal 0:2

(Ronaldo 45, 72)

Liga C:

Grupa 1:

Kipar - Azerbejdžan 0:1
Luksemburg - Crna Gora 0:1

Grupa 2:

Jermenija - Estonija 2:0
Gruzija - Severna Makedonija 1:1

Liga D:

Grupa 2:

San Marino - Lihtenštajn 0:2

PROČITAJTE JOŠ: