Zidan, Srbija
EPA/Ian Langsdon
Zidan, Srbija

EPA/Ian Langsdon

Zidan, Srbija, Foto: EPA/Ian Langsdon

Osvajanjem La Lige Zinedin Zidan se popeo na lestvici trenera Real Madrida i sada je u odabranom društvu onih kojima je polazilo za rukom da više puta osvajaju domaći šampionat.

Legendarni Francuz je došao do druge osvojene lige i time je postao tek osmi Realov trener kojem je to pošlo za rukom. Jeste Zidan već sa superkupom krajem prošle godine došao do dvocifrenog broja trofeja na klupi kraljevskog kluba i tako došao uz rame sa najtrofejnijim trenerom Migelom Munjozom.

Miljan Miljanić

Youtube/ Crni Guja

Miljan Miljanić, Foto: Youtube/ Crni Guja

U Realu i Barseloni, posebno se vrednuje domaća titula, možda čak i više od evropske. Zbog toga je ovaj trofej važan za ukupno ocenjivanja trenerskog nasleđa Zinedina Zidana u kraljevskom klubu. Sada je, kada se gledaju samo domaće titule, izjednačen na četvrtom mestu večne liste sa istinskim legendama kluba Visenteom del Boskeom, Fabiom Kapelom, Hoseom Viljalongom, kao i jednim od najvećih srpskih trenera Miljanom Miljanićem, popularnim "Čičom".

Od njega su po ligaškim trofejima uspešniji još samo Luis Molovni i Leo Benhaker (po tri) i nedostižni Migel Munjoz sa devet trofeja.

PROČITAJTE JOŠ: