FK Partizan
Twitter/FK Partizan
FK Partizan

Twitter/FK Partizan

FK Partizan, Foto: Twitter/FK Partizan

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica – Aleksandar Spirić je u svom kabinetu primio je Upravu FK “Partizan” i igrače istoimenog kluba koji su želeli da se upoznaju sa sportskim aktivnostima Kosovske Mitrovice. U neformalnom razgovoru, obećana je, u neko dogledno vreme i utakmica između FK “Partizan” i ovdašnjih fudbalskih klubova, koja bi imala humanitarni karakter a na inicijativu predsednika Fudbalskog Saveza Kosova i Metohije – Igora Uljarevića.

Predsednik je rekao da je ova poseta Uprave i igrača FK “Partizana” vrlo podsticajna za sve naše mališane koji se bave sportom ali i za njihove trenere i klubove: ” Obzirom da na teritoriji Kosovske Mitrovice egzistiraju 24 fudbalska kluba , koje opština finansira kroz Ustanovu za sport, omladinu i specijalizovane usluge, počastvovani smo dolaskom ovih ljudi, jer nam poseta bilo koga iz Beograda mnogo znači. Njome se učvršćuje ionako jaka veza između Kosmeta i Republike Srbije. Dolazak igrača bilo fudbalskih, bilo košarkaških klubova za našu decu predstavlja motiv da nastave da se bave sportom a možda nekad i postanu poznati kao što su ovi momci , koji su sa nama danas.

Osnovana 4 kluba prijatelja FK Partizan

Tokom boravka delegacije Partizana na Kosmetu osnovana su i četiri kluba prijatelja FK Partizan kojima su ujedno podeljene i članske karte: Leposavić, Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Zvečan. U ime kluba statuu kneza Lazara primio je prof. dr Vladimir Vuletić.

Mi smo posle 20 godina dobili novu Halu sportova, u kojoj smo mi domaćini i spremni smo, da sa zadovoljstvom ugostimo sve klubove iz centralne Srbije. U planu je i izgradnja fudbalskog kompleksa, koja će mnogo značiti našim sportistima, njihovim roditeljima i trenerima.

Želim da se zahvalim na ovoj poseti , koja nam jasno pokazuje da su država Srbija i predsednik Vučić uz nas, da se bore zajedno sa nama da sačuvamo naše korene i naš identitet na ovim prostorima.”

Profesor doktor Vladimir Vuletić se zahvalio na gostoprimstvu, statui kneza Lazara koju je od predsednika Spirića dobio na poklon rekavši da je FK ” Partizan” klub koji gaji ljubav prema ovom narodu, prema iskri srpstva, koju mi , ovde , baštinimo: ” Koliko je knez Lazar Srbija, toliko je “Trepča” Srbija, toliko je “Partizan “Srbija”