Sergej Milinković-Savić
(AP Photo/Alessandra Tarantino)
Masimilijano Alegri

EPA/Andrea di Marco

Masimilijano Alegri, Foto: EPA/Andrea di Marco

Juventus traži trenera nakon što je posle pet godina otpušten Masimilijano Alegri. Pep Gvardiola potvrdio je da ostaje u Mančester sitiju, Antonio Konte je blizu Intera, Mauricija Sarija želi i Milan, a opcija je i Maurisio Poketino, čija je budućnost pod znakom pitanja na klupi Totenhema nakon finala Lige šampiona jer Argentinac želi nove izazove, a od londonskog kluba u slučaju ostanka traži ozbiljan projekat kako bi se svake godine borio za trofeje.

Zato se Juve okrenuo - Simoneu Inzagiju.

Prema pisanju Sport Mediaseta, La Stampe i Corriere dello Sporta, čelnici Stare dame već su kontaktirali Inzagija i poručili mu da pričeka dalje informacije. U Torinu veruju kako bi trener Lacija mogao uneti novu energiju u ekipu, a sa sobom bi doneo ofanzivni stil fudbala.

Simone Inzagi

EPA/Ettore Ferrari

Simone Inzagi, Foto: EPA/Ettore Ferrari

Pre nekoliko dana on je s Lacijom osvojio italijanski Kup, a u finalu je savladao Atalantu 2:0 na Olimpiku. Posle utakmice nije želeo da potvrdi ostaje li na klupi rimskog kluba, s kojim ima ugovor do 2020. godine.

NEKA MILAN I ATALANTA ODLUČE Roma morala da pobedi, ali nisu uspeli ni gol da postignu! LŠ je sada samo pusta želja

"Prvo želimo da uživamo i proslavimo pobedu, a onda ću sesti sa sportskim direktorom Igliijem Tareom i predsednikom Klaudijom Lotitom i razgovarati o budućnosti. Imamo dobar odnos, ali neke stvari ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo kao što to ljudi kažu", tajanstveno je poručio Inzagi, koji je tako preko noći postao prvi kandidat za klupu Juventusa.

Podsetimo, Juventus je u par navrata pokazao interesovanje za srpskog reprezentativca Sergeja Milinković-Savića, a eventualni dolazak SMS-ovog trenutnog trenera na klupu Juventusa povećao bi šanse da se transfer Srbina u klub iz Torina i realizuje.