Dejan Lekić
youtube/Shomi
Dejan Lekić

youtube/Shomi

Dejan Lekić, Foto: youtube/Shomi

Ukoliko fudbaleri Crvene zvezde u prvom kolu prođu FK Evropu, u drugoj rundi ih očekuju dobro poznati rival ili potpuna nepoznanica iz Albanije! 

Naredni rival biće im bolji iz okršaja Dinamo Tbilisija i Tirane.

Taj meč se neće igrati u Beogradu, što može da predstavlja problem ako dalje prođe Tirana!

Zvezda je već igrala protiv Dinama u nekoliko navrata, a poslednji put su igrali u dvomeču za kvalifikacije za Ligu Evrope 2009. godine! 

U prvoj utakmici je gruzijski klub trijumfovao sa 2:0, ali je Zvezda prošla dalje! U spektakularnom revanšu Zvezda je pobedila Dinamo sa 5:2, a heroj te tople beogradske noći bio je Dejan Lekić, ili kako su ga prozvali navijači "Leka Toni" (Luka Toni je slavni italijanski golgeter).

Ta utakmica je jedna od najboljih evropskih mečeva koje su odigrane na našim stadionama u skorije vreme!

Zvezda je odigrala još četiri meča protiv ekipa iz Gruzije! U kvalifikacijama za Kup UEFA 1998. godine u 1. kolu joj je rival bio Kolheti Poti. U Beogradu je bilo 7:0 za crveno-bele, a u Gruziji 4:0.  

Zvezde je u Gruziji igrala  i 2000. godine, u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tada je rival bio Torpedo, koji je u Kutaisiju slavio sa 2:0, što mu nije bilo dovoljno pošto je prethodno u Beogradu Zvezda trijumfovala sa 4:0.

Crvena zvezda nikada nije igrala protiv albanskih klubova, a ako Tirana pobedi Dinamo, nema sumnje da će Zvezda u prestonici Albanije prirediti spektakl!

Zanimljivo je da je Zvezda igrala protiv reprezentacije Albanije!

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

veteran

10.08.2020 13:59

Prvu medj.utakmicu fk cz je igrala u Albaniji .Da se zna .