Delije oplele po UEFA
S. Marjanović
Delije oplele po UEFA

S. Marjanović

Delije oplele po UEFA, Foto: S. Marjanović

Samoproglašena država Kosovo od ponedeljka je član Evropske fudbalske unije (UEFA) i iako nije priznata u Ujedinjenim nacijama, moći će da igra zvanične kvalifikacione mečeve i da učestvuje na takmičenjima ukoliko izbori plasman, a uskoro se ičekuje da ova takozvana država bude primljena i u FIFA.

Takva odluka izazvala je revolt najpre u Fudbalskom savezu Srbije, a onda su i "delije" zajedno sa bratskom navijačkom grupom Olimpijakosa "Gate7" iskazale nezadovoljstvo tako što su preko cele severne tribine istakli natpis "UEFA podržava terorizam", jasno aludirajući na prijem Kosova u tu fudbalsku instituciju.

Transparent i koreografija su, razumljivo, u crveno-crnim bojama, što je aluzija na boje albanske nacionalne zastave.

Komentari (3)

thompson

08.05.2016 21:02

kakva li će to biti utakmica u kvalifikacijama za SP Hrvatska - Kosovo uf, jedva čekam

Djole

08.05.2016 23:08

Da otmete sve sto je naše vama se strašno žuri, Iz svakog srpskog groba izrasce božuri. Tu vam pomoći neće ni sav zapadni svet, možeš da rušis nam groblja Al kako da pobediš cvet. To nece trajati dugo Iz mraka zora sviće radjace majke junake i nove Obilice. Volim i to što vas ne mrzim sa svojim bolom se borim ,dok ikonu Svetog Djordja držim Mrzim i to što vas ne volim. I tamo gde nas nema naše vas senke plaše, ono što platismo krvlju ne moze biti vaše.