Miloš Degenek
Alo!/M. Metlaš
Miloš Degenek

Alo!/M. Metlaš

Miloš Degenek, Foto: Alo!/M. Metlaš

Fudbaler Zvezde Miloš Degenek pojavio se pred tridesetak srpskih i desetak engleskih novinara, istakavši da je ekipa spremna za meč.

"Dobro smo se pripremili. Atmosfera je sjajna, svi smo dobro, odlično se slažemo. Mi ćemo se pripremiti što bolje možemo i da damo maksimum na meču sa Liverpulom. Iskustvo iz Pariza će nam dobro doći. Ova ekipa nema baš takve individualne igrače kao PSŽ, ali smo dosta naučili iz tog meča. Šef nam je dao instrukcije kako da igramo i šta da radimo. Analizirali smo ih i pripremili smo se dobro".

Na konstataciju da se fudbal igra za golove i pitanje može li sebe da zamisli da postiže gol u sredu uveče na čuvenom "Enfildu", Degenek je odgovorio:

"Imam pravom da sanjam, da dam gol ali meni prvenstveno da protivnika sprečim da nam zatrese mrežu. Voleo bih uz božju pomoć da postignem, ali neće biti bitno ko ga da ako do njega dođe".

Od koga preti opasnost?

"Ako budu igrali Firminjo, Salah, Mane, Staridž - oni su fenomenalni igrači i svi mogu da daju gol. Svakako da nam iz prekida preti velika opasnost".

Sadio Mane

EPA-EFE/WALLACE WOON

Sadio Mane, Foto: EPA-EFE/WALLACE WOON

Da li ti je ovo najatraktivniji meč koji igraš?

"Stadion je poseban, ali meni je svako iskustvo gde igram, meni je svaka utakmica bitna. Ne gledam na atmosferu koliko na to šta treba ja da uradim na utakmici. Takva atmosfera može da inspiriše, ali iskreno mi ne menja mnogo da li igram na "Enfildu" ili na nekom drugom stadionu", rekao je Degenek.