Dan fudbala u Banjaluci
Nikola Žunic Banjaluka.
Dan fudbala u Banjaluci

Nikola Žunic Banjaluka.

Dan fudbala u Banjaluci, Foto: Nikola Žunic Banjaluka.

Na ovoj manifestaciji proglašeni su najbolji sportisti I sportski radnici u Republici Srpskoj, a dodeljena su i veoma značajna priznanja pojedincima I sportskim institucijama iz Srbije.

Zlatnu plaketu "Milan Jelić" Fudbalskog saveza Republike Srpske kao najveće priznanje dodeljujemo Fudbalskom savezu Srbije koje je primio Slaviša Kokeza predsednik Saveza, a Zlatnu povelju"Milan Jelić" primio je igračka legenda Bora Milutinovic koji je posle 57 godina došao u Banjaluku.

Mladen Krstajić dobio je specijalno priznanje ambasadora fudbala. Zoran Smileski u ruke je primio Zlatnu plaketu jer je sa banjalučkim F Borac kao trener Borca u Banjaluku doneo evropski trofej - Mitropa Kup 1992.godine.

Zvezdan Terzić generalni direktor Crvene zvezde dobio je Zlatnu planetu, a Ivan Ćurković poznati golman Partizana za Milorada Vučelića koji nije bio prisutan primio je Zlatnu plaketu. Vojislav Gajić iz Fk Vojvodina u ruke je primio nagradu.

Zlatnu plaketu za dobru saradnju Fk Borac iz Banjaluke I FK Vojvodine.

Dr.Vlado Đajić director Kliničkog centra Banjaluka dobio je Zlatnu medalju za humanitarni rad u fudbala .Branislav Krunić proglašen je I dobio nagradu kao najbolji trener a Sofija Krajsumović je proglašena za najbolju fudbalerku, a Dejan Pavlović je proglašen za najboljeg igrača u malom fudbalu, a Dražen Marić je najbolji sudija.