Kokorin
AP Dmitri Lovetsky
Kokorin

AP Dmitri Lovetsky

Foto: AP Dmitri Lovetsky

Uprkos incidentu zbog kojeg je bio u Zatvoru, Korokin je odmah po odsluženju kazne dobio novi ugovor od strane Zenita.

Ofanzivcu je ugovor sa timom iz Sankt Peterburga istekao ovog leta, ali mu je klub uprkos nestašluku ponudio saradnju do kraja sezone.

Kokorin će prema navodima ruskih medija imati znatno manja primanja u odnosu na prethodni mandat kad je zarađivao četiri miliona evra godišnje, ali je dobio šansu da nastavi gde je stao pre incidenta. 

"Odslužio je kaznu za dela koja je činio i pušten je na uslovnu slobodu sa pozitivnim ocenama. Zenit je spreman da ponudi Aleksandru Kokorinu šansu da se vrati u fudbal i da igra na profesionalnom nivou za prvi tim", piše u saopštenju Zenita.

Fudbaleru je, zbog dobrog vladanja, kazna dva puta umanjena što je bio dodatni povod da mu klub iz Sankt Peterburga ponovo ukaže poverenje.

MARADONA: Tebi govorim, ku*vin sine!

AUTOR: Ž. Vujičić DATUM I VREME: 19.09.2019. 12:00 - 19.09.2019. 14:03 Najslavniji argentinski as odavno ima neraščišćene račune s Huanom Veronom, aktuelnim čelnikom Estudijantesa, ljutog rivala Dijegovog novog kluba Gimnazije Dijego Maradona nedavno je preuzeo Gimnaziju iz La Plate, Foto: EPA/Demian Alday Gimnazija protiv Estudijantesa.

"Da li će u uspeti da se vrati na stari kolosek, pokazaće vreme, kao i Kokorinovo fizičko i psihičko stanje. Nadamo se da će se brzo vratiti u formu, a detalji ugovora će biti naknadno objavljeni. Tokom suđenja naš trener, Sergej Semak je podržavao Sašu i njegovu porodicu, i zajedno sa njim verujemo da je zaslužio drugu šansu".

Mamaev će, sa druge strane, dobiti čiste papire, a već se spominje interesovanje Krila Sovjetov, kluba koji sa klupe predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović.

Bonus video: Hasan Salihamidžić o meču u Minhenu i legendarnom polufinalu iz 1991. godine